Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milovali ste ho, smiali ste sa na ňom. Kultový sitkom sa možno vráti!

Aktuálne silná vlna návratov starých seriálov, tzv. revivaly, môže konečne priniesť absolútnu lahôdku pre fanúšikov seriálu Frasier. Za posledné roky sa televízie predbiehajú v tom, ktorý z dávnejšie ukončených seriálov sa dočká návratu.

18.02.2019 07:00
frasier, kelsey grammer, Foto:
Pôvodné obsadenie seriálu Frasier (zľava): Herečka Peri Gilpin ako Roz Doyle, David Hyde Pierce ako Dr. Niles Crane, Jane Leeves ako Daphne Moon, psík Moose ako Eddie, Kelsey Grammer ako Dr. Frasier Crane, John Mahoney ako Martin Crane.
debata (2)

Je pravda, že niektoré revivaly a rebooty nevyšli podľa predstáv, mnohé však áno a minimálne spestrili ponúkaný program. Teraz sa zdá, že prišiel čas aj na Frasiera a čoraz hlasnejšie sa hovorí o jeho návrate.

Skupina scenáristov rokuje o možnom reboote sitkomu Frasier. V tolkšou The Late Late Show to prezradil americký herec Kelsey Grammer, ktorý počas jedenástich sezón stvárňoval titulnú postavu, psychiatra Frasiera Cranea.

Tvorcovia by podľa neho chceli v sérii ponechať „rovnakú skupinu postáv“, no radi by ich dali do nového prostredia. V príbehu pritom podľa neho určite neobídu ani vlaňajšie úmrtie Johna Mahoneyho, ktorý v projekte stvárňoval Frasierovho otca Martina Cranea. “V ich životoch sa niečo zmenilo. John Mahoney, samozrejme, pred vyše rokom zomrel a my by sme sa tomu zrejme nejakým spôsobom venovali – tomu, že otec odišiel," povedal s tým, že Frasier už nebude pracovať v rádiu. „Mohol by obchodovať s umením alebo byť profesorom. Ešte nevieme,“ uzavrel.

Televízia NBC celkovo odvysielala až 11. sérii v rokoch 1993 – 2004 a dočkal sa až 37 sošiek Emmy. Frasier vznikol ako spin-off seriálu Na zdravie, v ktorej sa objavoval dnes už legendárny psychiater. Tvorcovia sa rozhodli mu dať vlastný seriál a neoľutovali.

Seriál Frasier, ktorého poslednú epizódu v USA odvysielali 13. mája 2004, má na konte okrem iného 37 cien Primetime Emmy, pričom v rokoch 1994 – 1998 ho vyhlásili za najlepší komediálny seriál. Okrem spomínaných Grammera a Mahoneyho v ňom účinkovali aj David Hyde Pierce (Niles Crane), Jane Leeves (Daphne Moon) či Peri Gilpin (Roz Doyle).

Aktuálne sa herec Kelsey Grammer objavil v novej právnickej dráme Proven Innocent. Diváci však môžu byť prekvapení z jeho úlohy. Tí, ktorí si zvykli na jeho prívetivú tvár majú možnosť spoznať Krammera v opačnom svetle. Herec stvárňuje negatívnu postavu prokurátora, ktorého nezastaví v jeho politickej kariére absolútne nič.

Frasiera dobre poznajú aj Slováci, pričom seriál sa úspešne reprízova a ešte určite bude. Nezabudnuteľný je vynikajúci slovenský dabing a aj preklad, vďaka ktorému mohli vyniknúť mnohé vtipné scény a narážky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Kelsey Grammer #Frasier #oseriáloch #Proven Innocent