Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude Teória veľkého tresku pokračovať? Áno, je v tom však háčik

Televízia CBS sa všemožne snaží, aby ona a ani svet neprišiel o Teóriu veľkého tresku. Záver dvanástej a poslednej série sa nezadržateľne blíži, seriál má pred sebou necelé tri mesiace vysielania. Sitkom si stále udržuje status najsledovanejšieho komediálneho seriálu sveta a preto je prirodzené, že po stroskotaní rokovaní o možnom predĺžení zmlúv s hercami sa hľadajú iné možnosti.

05.02.2019 07:00
big bang theory, teória veľkého tresku, Foto:
Nádej na pokračovanie sitkomu je viac reálna, nebude v podobe, v akú dúfajú.
debata

Vedenie CBS prišlo s informáciou, že má záujem o ďalší spin-off seriál, ktorý by sa pripojil k Mladému Sheldonovi, ten aktuálne vysiela svoju druhú sériu.

Pôvodne televízia ponúkala rekordne vysoké honoráre pre sedmičku hercov, ak sa upísali ďalším dvom sezónam, Teória veľkého tresku by tak mohla skončiť po štrnástej sezóne. Všetko stopol Jim Parsons alias Sheldon, ktorý požiadal tvorcov o uvoľnenie po konci dvanástej sezóny. Hlavný autor seriálu Chuck Lorre následne stopol rokovania a oznámil koniec sitkomu. Teória veľkého tresku bez Sheldona by nebola tým seriálom, ktorý chce robiť.

Rozplynuli sa tak nádeje divákov, ale aj televízie, že udrží seriál na obrazovke dlhšie. O konci Teórie sa špekulovalo približne od desiatej sezóny, keď ťažko rodila dohoda o vzniku ďalších dvoch sezón. Vtedy sa herci, aj televízia dohodli a kríza bola zažehnaná. CBS chcela tento husársky kúsok zopakovať aj teraz, avšak nevyšlo jej to. Parsons síce zničil nádeje o nových sezónach, prekvapujúce bolo aj to, že ostatní účinkujúci boli viac ako naklonení k podpisu novej zmluvy, hoci pravidelne hovorili o svojom vyčerpaní z dlhoročného nakrúcania.

Riaditeľka televízie CBS teraz potvrdila, že myšlienka druhého spin-off seriálu je neoficiálne v hre. „Loptička je strane štúdia Warner Bros. a showrunnera Chucka Lorra. Ak budú otvorení tejto myšlienky, sme pripravení sa o nej baviť,“ povedala Kelly Kahl. Zároveň dodala, že „neformálne“ už televízia bavila s Chuckom Lorreom, avšak nemožno hovoriť o žiadnych záväzných výsledkoch.

Je úplne pochopiteľné, že CBS sa bytostne bojí prísť o túto značku. Len na vysielacích právach inkasuje milióny dolárov a to nezmení ani počas najbližších rokoch, keď televízie po celom svete budú v reprízach točiť sitkom stále dokola. Nie sú známe ani ďalšie podrobnosti o možnom námete. V hre je samozrejme zameranie sa vybraných hercov z pôvodného seriálu a seriál by mapoval ich životy po skončení Teórie alebo je tu možnosť priniesť úplne nové postavy, ktoré by stavali na odkaze pôvodného seriálu.

Mal Tomáš Maštalír strach pri nakrúcaní Trhliny? Čo ho desilo? Pozrite si exkluzívne video na TV Pravda!

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #oseriáloch