Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovensko sa ocitlo v poslednej sérii Teórie veľkého tresku! Hanba to nebola

Nestáva sa tak často, že si našu malú krajinu všimnú tvorcovia amerických seriálov. Keď sa tak aj stane, nevyznieva reputácia Slovenska lichotivo.

18.12.2018 07:00
debata (13)
Posledná tohtoročná epizóda poslúžila ako... Foto: CBS
teória veľkého tresku, big bang theory, sheldon, Posledná tohtoročná epizóda poslúžila ako prepojenie so spin-offom o Mladom Sheldonovi.

Buď ešte v zámorí prevláda názor, že existuje Československo alebo použijú neznalosť divákov vo svoj prospech a vykreslia našu krajinu v zlom svetle. Ukážkovým príkladom je seriál Designated Survivor s Kieferom Sutherlandom, ktorý má na konte dve série. A v oboch sa do scenára zatúlalo aj Slovensko.

Počas druhej série rozohrali tvorcovia príbeh, ktorý sa „nenápadne“ podobal na kórejský konflikt. Kirkman sa pasoval do úlohy sprostredkovateľa, ktorý chce priniesť mier medzi znepriateľené krajiny, ktoré sa ocitili na pokraji vojny. Pričom sa objavili indície, že na území USA je skrytá tzv. špinavá bomba.

A v tejto súvislosti sa naša malá krajina dostala aj do seriálového medzinárodného konfliktu, keď šéf FBI informuje prezidenta o pohybe kradnutého jadrového odpadu, z ktorého je bomba vyrobená. A tento odpad záhadne „zmizol“ zo Slovenska, priamo z Bratislavy.

Slovensko sa ocitlo opäť v seriáli, nechýbala... Foto: CBS
teória veľkého tresku, big bang theory, sheldon, Slovensko sa ocitlo opäť v seriáli, nechýbala ani česká vlajka.

V lichotivejšom svetle sa Slovensko ocitlo v tomto istom seriáli počas jeho prvej série. Vtedy to bolo viac-menej nepriamo. Udialo sa to počas summitu a fiktívny poľský premiér vtedy hájil záujmy nášho regiónu, ktorý nedisponuje jadrovými hlavicami.

Pred pár dňami si oko pozorného diváka mohlo všimnúť milý detail v megaúspešnej Teórii veľkého tresku, ktorá aktuálne vysiela svoju poslednú sériu. A stihli sme sa tam ocitnúť! Nebolo to po prvýkrát. Už v minulosti Sheldon (Jim Parsons) vo svojom internetovom programe o štátnych vlajkách rozoberal rozdelenie Československa a v rukách držal vlajky.

V poslednej tohtoročnej epizóde sa, aj naša, vlajka ocitla v niekoľkých záberoch. Sheldon mal „depresiu“ zo svojho vedeckého neúspechu a potreboval nakopnúť. Túto zápletku využili tvorcovia pre prepojenie Teórie a jej spin-off o Mladom Sheldonovi. Len sám Sheldon dokáže postaviť Sheldona na nohy a Amy mu pustila starú VHS kazetu s odkazom.

Práve v tejto scéne zdrvený Sheldon rozmýšľal aj o budúcnosti svojho programu o vlajkách a na stole sa ocitla aj tá naša. Dobrou správou je, že tentokrát sme sa neocitli v seriáli v nejakej nelichotivej súvislosti.

Depresívneho Sheldona malo... Foto: CBS
teória veľkého tresku, big bang theory, sheldon, Depresívneho Sheldona malo "zachrániť" jeho mladé ja, prekvapujúco si vypočul odkaz od zosnulého otca.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #Young Sheldon #oseriáloch