Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sarah Jessica Parker patrí do starého železa! Pokračovanie Rozvodu má trpkú pachuť

Herečke Sarah Jessice Parker sa zrejme nikdy nepodarí vymaniť z úlohy Carrie Bradshawovej zo Sexu v meste, nič to nemení na fakte, že sa o to aspoň snaží a pokračuje vo svojej kariére. Viac menej úspešne. Po skončení kultového seriálu sa viac zamerala na filmové úlohy, avšak v roku 2016 sa znova vrátila do HBO a ponúkla divákom svoju trpkú komédiu Rozvod (Divorce).

10.11.2018 07:00
sarah jessica parker, divorce, rozvod, Foto:
Tretia séria Rozvodu by sa mala objaviť počas budúceho roka.
debata (1)

Prvá séria však mnohých prekvapila, v negatívnom slova zmysle. Chýbal humor, esprit, nadhľad nad pomerne ťažkou témou rozpadu dlhoročného manželstva. Už sa zdalo, že veľkolepý návrat niekdajšej hviezdy Sexu v meste skončí vo vzduchoprázdne. Jediným ťahúňom bolo slávne meno herečky a zrejme kvôli tomu sa seriál dočkal aj druhej série. Počet epizód však klesol. Z pôvodných desiatich, ďalšie pokračovanie dostalo už len osem častí.

Tvorcovia mali očividnú snahu napraviť vlastné chyby a z veľkej časti sa im to aj podarilo. V prípade tohto seriálu platí, že kvalitnú zábavu sa podarilo priniesť až na druhý pokus. Frances (Sarah Jessica Parker) a Robert (Thomas Haden Church) podpísali rozvodové papiere a mohli začať nový život. Začali ho očividným odpustením jeden druhému a mohol sa rozbehnúť kolotoč nových nedorozumení medzi už exmanželmi a opatrné našľapovanie medzi sebou, aby krehký mier zachovali.

Práve rozdielne polohy hlavných postáv boli dobrým základom pre humorné scény, ktoré zaváňali často absurdnosťou, ale dôveryhodne odrážali životné situácie Frances a Roberta. Obaja zostali paralyzovaní životom, o ktorom ani nedúfali, že ešte zažijú a prekvapil ich smerom, kam ich zavial. Bolo roztomilé sledovať, ako sa snažia popasovať s malými, ale aj veľkými výzvami a chybami.

Sledovanosť Rozvodu nikdy nebola ohromujúca, platená káblová televízia ako HBO meria úspešnosť seriálov úplne iným systémom, ako tradičné televízie. Slávne meno pritiahlo približne pol milióna divákov a preto rozhodnutie o (ne)pokračovaní vždy trvalo omnoho dlhšie. Pred pár dňami však televízia potvrdila nakrúcanie aj tretej série, po dlhých ôsmich mesiacoch od konca druhej série.

Pokračovanie má však trpkú príchuť, pripravovaná séria bude mať už len šesť epizód a nakrúcať sa začne začiatkom budúceho roka. HBO tak opäť skresalo rozsah série, prvá séria mala desať častí, druhá osem a teraz diváci dostanú len šesť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Jessica Parker #HBO #oseriáloch