Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Roseanne bez Roseanne štartuje. Bude dôvod na salvy smiechu?

Napätie stúpa. Už v utorok večer bude mať premiéru seriál, ktorý je voľným pokračovaním kultového sitkomu Roseanne. Avšak bez hlavnej predstaviteľky.

16.10.2018 07:00
connerovci, the conners, conners, Foto:
Connerovci sú späť. Bez Roseanne.
debata

Herečka Roseanne Barrová po rasistickom škandále expresného padáka a čerstvo znovuzrodený seriál, ktorý sa vrátil len v marci tohto roka dostal rýchlu stopku. Vedenie televízia ABC neobmäkčili ani rekordné čísla sledovanosti. Návrat seriálu si pozrelo 27 miliónov divákov a ABC slávila obrovský úspech. Takéto výsledky nedosiahla za posledných desať rokov.

Stačilo odvysielanie premiéry, aby televízia potvrdila ďalšiu sériu, ktorá mala odštartovať túto jeseň. Herečka je známa svojimi kontroverznými názormi a podporuje hnutia, ktoré šíria konšpirácie. V novej sérii dokonca jej postava povedala, že volila Trumpa za prezidenta. Sám Trump následne usúdil, že vďaka tejto vete sa diváci k seriálu vrátili.

ABC sa však nevzdala myšlienky pokračovať v nakrúcaní s pôvodnými tvorcami, ale aj hercami. Dieru v programe by mal vyplniť spin-off s názvom The Conners (Connerovci). Vrátia sa všetky postavy z Roseanne a bláznivá rodina sa bude musieť zmieriť s tým, že sú bez svojej nepriehľadnuteľnej matky, vodkyne klanu.

Televízia si na začiatok objednala len 10 epizód, ktoré v prípade neúspechu bude vedieť rýchlo „vystrieľať“ vo vysielaní. Jedným dychom však dodáva, že ak Connerovci dokážu prilákať milióny ako pôvodný seriál, počet epizód sa môže bez problémov navyšovať. Televízia tak prefíkane, ale veľmi neisto vstupuje do neistých vôd diváckeho vkusu, ktorý je nevyspytateľný. Herečka Roseanne Barrová bola a vždy bude hlavnou tvárou seriálu bez ohľadu, či v deji vystupuje alebo nie.

Ešte pred samotnou premiérou herečka prezradila pointu štartu celého seriálu. Tvorcovia sa ju rozhodli zabiť, iná uveriteľnejšia alternatíva zrejme pri tak výraznom charaktere ani neexistuje.

Podľa Barrovej jej postava zomrie po predávkovaní liekmi. Táto zápletka vychádza ešte z najnovšej série vysielanej na jar. V jednej z epizód bola zápletka o tom, ako Roseanne to preháňa s liekmi na bolesť po operácii kolena. Scenáristi si zrejme zvolia túto cestu ako vyprevadiť Roseanne zo seriálového sveta. Nedopriali jej žiadnu heroickú smrť, ale vykreslia ju ako zlomenú ženu, ktorá sa predávkovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roseanne Barr #Roseanne #oseriáloch #The Conners