Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stačí velebiť Trumpa a skrachovaný seriál dostane druhú šancu

Pre mnohých divákov je stále nezodpovedanou záhadou, ako je možné, že kontroverzný seriál Last Man Standing dostal druhú šancu. Odpoveď je jednoduchá - americký prezident Donald Trump.

19.10.2018 07:00
last man standing, tim allen, Foto:
Komika Tima Allena neumlčali. So svojim sitkomom a názormi pokračuje na novej stanici, ktorá má blízko k Trumpovi.
debata (1)

Hlavnú úlohu v tomto sitkome stvárňuje obľúbený komik Tim Allen, ktorý sa nikdy netajil svojimi sympatiami k aktuálnemu prezidentovi Spojených štátov, nikdy však neprekročil tenkú hranicu medzi seriálom a svojimi názormi a jeho komediálny seriál mal úspech. Pôvodne ho vysielala televízia ABC, kde sa dočkal až šiestich sezón. Práve počas poslednej série nastal zlom a v máji 2017 dostal nečakanú stopku.

Oficiálnym dôvodom, ktorý ABC taktne hovoril bol, že sledovanosť klesala a najmä v nasledujúcej sezóne menila vysielaciu štruktúru a tradičné piatkové sitkomy do nich nezapadali. Navyše výroba sitkomu bola pre televíziu drahá a končili sa zmluvy s kľúčovými hercami. Televízii bolo jasné, že ak bude uvažovať o pokračovaní, bude musieť zvýšiť honoráre.

Práve správa o zrušení bola jedným z najväčších negatívnych prekvapení vtedajšej sezóny. Veľmi rýchlo sa však ozval hlavný predstaviteľ, ten si nedával servítky pred ústa a pomenoval problém vlastnou optikou.

Podľa herca celý seriál dostal stopku z jediného dôvodu. V jednej z epizód bola až príliš prepojená s prezidentom Trumpom a pre televízia, ktorá sa snaží držať líniu vyhýbajúcu sa tejto agende, to už bolo príliš. Rozvírila sa búrlivá debata o cenzúre, dokonca táto kauza dostala aj politický rozmer. Tak či onak, tvorcom sa nepodarilo nájsť seriálu nový domov a to vyzeralo, že tento sitkom odíde do zabudnutia aj s pošramotenou hercovou povesťou.

Ubehol rok a konkurenčná televízia FOX prišla s prekvapujúcou správou, že tomuto seriálu prinávrati život aj s pôvodným obsadením. Nie je tajomstvom, že práve táto celonárodná stanica má veľmi blízko k Trumpovi a je terčom kritiky za skreslené spravodajstvo, ktoré prináša nielen zo strany odborníkov, ale aj laickej verejnosti. Naopak prezident ju velebí a dáva ju za príklad ostatným, ako by mali vyzerať sprostredkované informácie pre masy.

Tim Allen sa tak pred pár dňami vrátil na obrazovky a svojmu bývalému zámestnávateľovi nezostal nič dlžný. Prvá epizóda siedmej série bola akousi malou pomstou, keď postavy uštedrili ABC niekoľko štipľavých poznámok za zrušenie a velebenie novej televízie, ktorá im dala druhú šancu.

Návrat tohto sitkomu ocenili aj diváci, vrátil sa pôvodného piatkového slotu (americkí diváci majú tradíciu v sledovaní piatkových sitkomov). Celkovo si obnovenú premiéru pozrelo 8.13 milióna divákov s ratingom 1.8. Sledovanosť na ABC bola okolo 6 miliónov a rating 1.2, v sledovanosti si tak výrazne polepšil.

Pre FOX tieto čísla znamenali najlepšie výsledky premiéry seriálu za posledných sedem rokov a najvyššie za posledných 9 a pol roka, čo sa týka piatkového vysielania.

Diváci tak viac ocenili návrat tohto sitkomu, ako konkurenčnej Murphy Brownovej, ktorá naplno cielila proti Trumpovi. Jej návrat pre televíziu CBS zaznamenal pomerne vlažné výsledky na úrovni 7.5 milióna divákov, rating 1.1.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fox #Donald Trump #oseriáloch #Last Man Standing #Tim Allen