Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Teória veľkého tresku sa lúči, sľubuje bombastický záver

Už v pondelok 24. septembra diváci uvidia začiatok konca najsledovanejšieho sitkomu sveta. Predstavuje sa v prvej upútavke.

21.09.2018 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory, Foto:
Už v pondelok sa začína posledná séria.
debata (4)

Márny boj o ďalšie pokračovanie obľúbeného seriálu je už dlhodobo známy a televízia CBS sa musí zmieriť s tým, že vo vysielaní má poslednú sériu, ktorá sa skončí v máji 2019. Snahu o predĺženie seriálu o ďalšie dve série zmaril herec Jim Parsons (Sheldon Cooper), ktorý nebol ďalej ochotný pokračovať vo svojej ikonickej úlohe a požiadal tvorcov o odchod zo seriálu po dvanástej sezóne.

V tom čase prebiehali rokovania s celým obsadením a v hre boli ďalšie milióny na honorároch a nebyť stopky od „Sheldona“, všetko nasvedčovalo tomu, že obľúbení hrdinovia kývnu na novú lákavú ponuku. To sa ale ukázalo, až po oznámení, že Parsons končí. Dovtedy všetci spoločne tvrdili, že budúcnosť seriálu už nevidia tak ružovo a boli by spokojní so záverom v rámci jednej série.

Aj preto vyzneli zaujímavo reakcie hlavných hrdinov po oznámení konca. Všetci to jedného boli rozčarovaní z konca, ktorí „nečakali“. Medzi riadkami bolo teda jasné, že boli ochotní hrať ďalej. Hlavný autor seriálu Chuck Lorre však nebol ochotný pokračovať bez Sheldona, na ktorom stojí väčšina gagov. Nechcel riskovať blamáž s trinástou sériou, kde by táto postava nebola a sledovanosť by sa prepadla a najmä by bol zničený celý odkaz seriálu.

Práve Parsons spolu s Johnnym Galeckim (Leonard) účinkovali v každej jednej epizóde seriálu.

Prijal teda rozhodnutie, že je lepšie skončiť v najlepšom. Vzhľadom nato, že tvorcovia vedia o konci v dostatočnom predstihu, môžu si pripraviť atraktívne epizódy pre divákov. Už teraz avizujú, že sa znova a naposledy objavia rodinní príslušníci jednotlivých postáv. Nemali by chýbať ani hosťujúce hviezdy z iných seriálov a filmov, ktoré partia vedcov uctieva.

Jedenásta séria sa skončila svadbou Sheldon a Amy a dvanásta séria nadviaže na túto udalosť. Zostáva len dúfať, že tvorcovia zrealizovať všetky zvraty, ktoré si jednotlivé postavy zaslúžia a dostanú kvalitnú bodku za svojimi príbehmi, inak snahy o ďalšie pokračovanie nikdy neutíchnu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch