Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec Teórie veľkého tresku? Zabudnite!

Televízia CBS sa odmieta vzdať svojho dlhodobo najsledovanejšieho komediálneho seriálu v dejinách. Spustili sa oficiálne rokovania o trinástej sérii!

07.08.2018 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory, Foto:
V septembri odštartuje 12. séria, televízia už rokuje o trinástej. Reálne hrozí, že ak rokovania stroskotajú, obľúbený sitkom sa definitívne skončí.
debata (1)

Koncom septembra bude mať premiéru už dvanásta séria, o ktorej sa nejaký čas – hoci neoficiálne – hovorilo, že bude posledná. Teória veľkého tresku je stále jeden z mála seriálov, ktorý má vždy istú ďalšiu sezónu. Pred koncom desiatej série sa televízia s hlavnými predstaviteľmi dohodla na novom dvojročnom a štedrom kontrakte a preto mohla oznámiť rovno dvojité obnovenie.

Už vtedy sa otvorene začalo špekulovať, že práve dvanásty rok vysielania bude pre Teóriu labuťou piesňou a už aj tak nie príliš ochotní herci budú chcieť zavesiť svoje úlohy geekov a čudákov na klinec. Práve aj preto CBS tlačila na vznik spin-off o mladom Sheldonovi, aby si fanúšikovia naňho zvykli a neskôr bol akousi náplasťou za stratu pôvodného seriálu.

Zvesti o konci seriálu na jar tohto roka naznačili aj samotní showrunneri. Steve Holland dokonca potvrdil to, že podľa jeho informácií je dvanásta séria finálová. Neskôr však veľmi rýchlo dodal, že nateraz sa vie, že majú k dispozícii ešte jednu sezónu a čo bude nasledovať je vo hviezdach.

Olej do ohňa prilial aj Johnny Galecki (Leonard), keď zjavne hovoril za celé herecké obsadenie a podľa jeho slov sú herci stotožnení s tým, že práve nadchádzajúca sezóna je tým míľnikom, pri ktorom si povedia, že stačí a konečne sa vrátia k svojim životom a rodinám.

Lenže televízny kolotoč sa nikdy nezastaví a predsalen, Teória veľkého tresku je stále mimoriadne silná značka, ktorá produkuje obrovské zisky. Navyše diváci po celom svete sa nevedia nabažiť nových epizód, aj napriek tomu, že dávno sú preč tie časy, keď seriál bol sprevádzaný naozaj kvalitným humorom. Je však stále obdivuhodné, že tvorcovia dokážu aj dlhých rokoch prichádzať s novými zápletkami pri rovnakých postavách a pointy neskĺzajú do pátosu.

Vznikajú požiar začína v poriadnom predstihu hasiť samotná televízia a oficiálne potvrdila, že začala v predstihu rokovania o prípadnej trinástej sérii. Všetkým je jasné, že Teória už nečaká žiadna dlhá budúcnosť, CBS sa ide aspoň pokúsiť oddialiť hroziaci koniec aspoň ďalšou sezónou.

Nateraz je predčasná odpoveď na otázku, či sa rokovania podaria. Tradične bude všetko závisieť najmä od výšky honorárov alebo možno aj nie. Dvanásťročné nakrúcanie možno už hercom nenahradia ani astronomické odmeny za ich ochotu ešte chvíľu zotrvať v ikonických úlohách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch