Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všetci si ju pamätáte a máte ju radi. Legendárna Murphy Brownová sa vracia!

Aj Slováci ju dobre poznajú! Murphy Brownová - ikonický sitkom s nezabudnuteľným dabingom Táne Radevy. V septembri sa po 20 rokoch vráti s novými epizódami. Pôvodný sitkom sa vysielal od roku 1988. Natočilo sa 10 sérii a 247 epizód, posledná sa vysielala v roku 1998.

17.09.2018 07:00
murphy brown, muprhy brownová, candice bergen, Foto:
Tím je späť! Murphy Brownová sa vráti s pôvodným obsadením.
debata

Kto by si nepamätal poriadne ostrú investigatívnu reportérku Muprhy z fiktívnej televíznej sekcie FYI. Kontrovali jej bláznivo-milí kolegovia ako Miles, naivka Corky alebo Jim, Frank. Sitkom priniesol špecifický a najmä veľmi vtipný a inteligetný humor z prostredia televízneho spravodajstva, ktoré vždy pracovali inak ako klasické zamestnania. Krízové situácie sa preto museli riešiť tiež neštandardne a s humorom.

Presne týmto si Murphy Brownová získala milióny divákov. Seriál sa dočkal mnohých nominácií na televízne ceny, ktoré niekoľkokrát premenil na výhru v komediálnej kategórii, bodovala aj hlavná predstaviteľka Candice Bergen.

Televízia CBS sa naďalej vezie na vlne revivalov a preto v novej sezóne vdýchne život ďalšej ikone. Na 30. výročie spustenia vysielania a aj dvadsiate od ukončenia sa Murphy vráti. A bude to poriadne hlučný návrat. A možno si tentokrát nájde konečne aj sekretátku, ktorá s drzou reportérkou aj vydrží.

Tvorcovia zresuscitovaného seriálu vsadia staré postavy do nového prostredia. Vo svete médií už nie je nič také, ako to bolo pred dvoma dekádami a tak televízni matadori sa budú musieť prispôsobiť novej dobe. A to bude pre „starých psov“ veľmi ťažké, novým kúskom sa budú len ťažko prispôsobovať. Nová verzia seriálu bude na tomto rozpore zakladať všetky humorné situácie a najmä témy na zosmiešovanie sú jasné. Posledné americké prezidentské voľby sú dostatočnou vodou na mlyn na tvrdé vtipy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Murphy Brownová #Candice Bergen