Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Roseanne bez Roseanne dostala zelenú. Čaká herečku poprava?

Niekoľkotýždňové dusno okolo rasistického škandálu herečky Roseanne Barrovej má svoj záver, pre niekoho šťastný, pre niekoho nie. Televízia ABC dala zelenú spin-off seriálu, ktorý nadviaže na pôvodný sitkom Roseanne, ktorý bezpodmienečne zrušila po nevhodných vyhláseniach hlavnej predstaviteľky na Twitteri.

25.06.2018 07:00
debata (1)
Roseanne dostala padáka, Connerovci sa však... Foto: ABC
roseanne, roseanne barr, Roseanne dostala padáka, Connerovci sa však vrátia s vlastným seriálom.

Pred mesiacom Barrová prirovnala exporadkyňu Baracka Obamu k opici. Následky za odsúdeniahodné vyjadrenia nenechali na seba dlho čakať. Voči herečke sa zdvihla vlna kritiky nielen od hereckých kolegov, ale aj od televízie. Tá, len niekoľko hodín, po prevalení škandálu seriál s okamžitou platnosťou zrušila. Aj napriek tomu, že sa seriál vrátil, na obrazovky po 30 rokoch , len v marci tohto roka.

Seriál dostal stopku aj napriek tomu, že sledovanosť zlomila všetky rekordy. Návrat Roseanne si na jar pozrel až 27 miliónov divákov a ABC slávila obrovský úspech. Takéto výsledky nedosiahla za posledných desať rokov. Stačilo odvysielanie premiéry, aby televízia potvrdila ďalšiu sériu, ktorá mala odštartovať túto jeseň. Herečka je známa svojimi kontroverznými názormi a podporuje hnutia, ktoré šíria konšpirácie. V novej sérii dokonca jej postava povedala, e volila Trumpa za prezidenta. Sám Trump následne usúdil, že vďaka tejto vete sa diváci k seriálu vrátili.

Po prevalení škandálu dala od herečky ruky preč aj agentúra, ktorá ju zastupuje. Streamovací gigant Hulu stiahol seriál zo svojej platformy, televízia CMT, TV Land a Paramount TV pozastavili vysielanie repríz pôvodného seriálu. Roseanne zavarila nielen sebe, ale aj celému štábu a tvorcom, ktorí už pripravovali novú sériu. Razom všetci, nie vlastnou vinou, prišli o prácu a spolu s nimi aj obsadenie, ktoré sa podarilo dať dokopy v pôvodnej zostave.

ABC sa však nevzdala myšlienky pokračovať v nakrúcaní s pôvodnými tvorcami, ale aj hercami. Dieru v programe by mal vyplniť spin-off s názvom The Conners (Connerovci), ktorý sa zameria na dcéru Darlene (Sara Gilbert). V hre bola aj alternatíva, že by pokračovať aj sitkom Roseanne, len by tvorcovia „odstránili“ kontroverznú herečku z deja. Z tejto možnosti však vzišlo, keďže herečka vytvorila seriál na základe vlastných skúseností a námetov a podieľala sa na ňom ako producentka. Pôvodný sitkom sa preto musí skončiť a nemôže sa využívať názov, ktorý by sa spájal s Roseanne Barrovou. Aj napriek tomu sa televízia musí s herečkou finančne vyrovnať, aby sa od nej „oslobodila“ a tvorcovia mohli pripravovať nový seriál, ktorý sa bude nápadne podobať na ten pôvodný.

V piatok televízia oficiálne oznámila, že dospela k dohode a Roseanne Barrová nebude súčasťou nového seriálu a nebude sa na ňom podieľať, ani finančne, ani kreatívne. Novinka s pracovným názvom The Conners by sa mala dostať do vysielania na jeseň. Nateraz je otázne, ako sa seriál vysporiada s absenciou hlavnej ženskej predstaviteľky, ktorá bola ťahúňom deja predchádzajúcich desať sezón. ABC však tvrdí, že scenáristi našli cestu, ako sa s týmto problémom vysporiadať. Pre televíziu bola väčšia priorita napraviť krivdu a najmä ďalej spolupracovať s hercami a tvorcami seriálu. Vo voľnom pokračovaní sa teda objavia všetky hlavné postavy: Sara Gilbert (Darlene), John Goodman (Dan), Laurie Metcalf (Jackie), Lecy Goranson (Becky) a Michael Fishman (DJ).

O osude Roseanne sa dá nateraz len špekulovať, prvý popis spin-offu neprezrádza úvodnú zápletku, práve tá pomôže nového seriálu pri jeho štarte pritiahnuť zvedavých divákov. Prvá séria bude mať 10 epizód. Connerovci po nečakaných udalostiach budú musieť zápasiť s každodenným životom a problémami, ako nikdy predtým. Celá rodina – Dan, Jackie, Darlene, Becky a D.J. – budú zomknutou obyčajnou rodinou, ktorú trápi neustály finančný nedostatok, nečakané tehotenstvo, rôzne konflikty a nedorozumenia, nad ktorými vždy zvíťazí humor a sila rodiny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Roseanne Barr #Roseanne #oseriáloch #The Conners