Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kameňákov nikdy nie je dosť. Televízia Nova nakrúca jeho seriálovú verziu

Päť filmov a reprízy niekoľkokrát do roka. Aj to je vizitka Kameňákov, filmov, ktorých hlášky zľudoveli. Mnohí tieto filmy velebia, mnohí už nenávidia, práve vďaka multireprízam. Tak či onak, Kameňák sa vráti a to vo veľkom štýle.

19.06.2018 07:00
Kameňák seriál, Foto:
Seriálový Kameňák má za sebou prvú klapku.
debata (2)

Televízia Nova sa v predchádzajúcich dňoch pustila do nakrúcania seriálovej podoby Kameňáku, tá má byť voľným pokračovaním filmov. Práve preto sa neobjavia v deji všetky obľúbené postavičky. Ústrednou postavou však zostáva Václav Vydra alias starosta Kameňákova, po jeho boku bude stáť Jana Paulová. Portál mediaguru.cz píše, že dátum štartu televízia ešte nespresnila. Pravdepodobne sa však nestihne jesenná premiéra a Nova staví na Kameňák začiatkom budúceho roka.

Dej seriálu sa odohráva vo mestečku Kameňákov, v ktorom by si obyvatelia žili celkom pokojným životom, ak by na radnici sedel niekto iný ako starosta Pepa Novák (Václav Vydra) a jeho zástupca Bohouš Beránek (Pavel Kikinčuk). Tí mestečko prihlásia do celorepublikovej súťaže „Pozitívne mesto roka“, ktorú vyhlásilo ministerstvo. Hlavná cena pre víťaza je sto miliónov korún. Súťažiaci však musia splniť viacero pozitívnych kritérií, ako je rastúci počet obyvateľov, dobrá zdravotná starostlivosť, rozvinutý kultúrny, spoločenský a športový život, čistota a ďalšie. Ide teda o atribúty, ktoré sú mestečku Kameňákov na míle vzdialené, píše televízia na svojich oficiálnych stránkach.

„Kameňák je jedna z najsilnejších značiek českej zábavy. Veríme, že Kameňák bude ideálnou voľbou pre tých, ktorí si chcú pri televízii oddýchnuť,“ povedala programová riaditeľka televízie Nova Alex Ruzek.

Réžie projektu sa ujal Ján Novák: „S tvorivým tímom nadväzujeme na úspešné filmy, ktoré seriálu predchádzali. Chceli sme príbeh, na ktorý môžeme zavesiť veľa vtipov,“ dodal.

Na Kameňák sa môžu tešiť aj slovenskí diváci, aj keď pôvodná Nova sa z trhu stiahla pred viac ako rokom. Nova International síce akvizície nevysiela, Slováci si však užívajú aj premiérovú pôvodnú tvorbu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Kameňák #TV Nova #oseriáloch