Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Roseanne bude (možno) pokračovať bez rasistickej Roseanne

Budúcnosť legendárneho sitkomu je neistá, no blýska sa na lepšie časy. Televízia ABC sa nechce vzdať idey pokračovania, bez hlavnej predstaviteľky. Po rasistickom škandále, ktorý má na svedomí herečka Roseanne Barr, televízia s okamžitou platnosťou zrušila ďalšie nakrúcanie.

13.06.2018 07:00
roseanne Foto:
Rodina Connerovcov sa zrejme vráti, no bez Roseanne.
debata

Pritom sa legendárny sitkom vrátil na obrazovky po 30 rokoch len v marci a sledovanosť zlomila všetky rekordy. Krivka vyskočila na úroveň neuveriteľných 25 miliónov divákov a program sa okamžite stal jednotkou na americkom trhu. Stačilo odvysielať len premiéru a televízia ABC obnovila sitkom na ďalšiu sériu, ktorá sa mala objaviť na jeseň.

Hlavná predstaviteľka tieto plány zhatila, keď na Twitteri prirovnala exporadkyňu Baracka Obamu k opici. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Proti jej výroku sa ohradila nielen televízia, ale aj jej kolegovia. Trest znel jasne. ABC bezpodmienečne zrušila novú sériu a s Barr rozviazala všetky kontakty. Televízia nedbala ani na fakt, že prišla o program číslo jeden a obrovské zisky. Roseanne pokračovať jednoducho nebude.

Toto chválitebné rozhodnutie však malo neblahý dopad na celý štáb, ktorý sa v celej situácii ocitol nevinne a v priebehu pár minút prišiel o prácu. Nehovoriac o hereckom obsadení, ktoré sa po rokoch podarilo dať opäť dokopy. Televízia začala hľadať cestu, ako vrátiť ostatných hercov späť na pľac a vyhnúť sa právnickej bitke.

Celý sitkom je totiž autorským dielom samotnej Roseanne Barr, ktorá ho vytvorila podľa vlastných námetov. Televízia sa nevzdáva predstavy, že seriál bude pokračovať. Po zrušenom seriáli zostala diera vo vysielacej štruktúre, ktorú sa nepodarilo zaplniť. Pôvodní tvorcovia bez vyhodenej herečky prišli s myšlienkou spin-off seriálu, ktorý by zameral na dcéru Darlene a otvorila by sa cesta k návratu ostatných.

Tejto alternatíve fandí aj samotná televízia a aktuálne prebiehajú intenzívne rokovania, ako vrátiť rodinu Connerovcov späť na obraz a popritom sa elegantne zbaviť Roseanne Barr, z ktorej sa stala čierna ovca šoubiznisu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roseanne Barr #Roseanne #oseriáloch