Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zhasína ďalšia seriálová hviezda, škandalózna Roseanne

Svet seriálov sa otriasa v základoch a zmieta v ďalšom škandále. Túto sezónu už v druhom. Prvý odštartoval Kevin Spacey.Ten druhý má na svedomí Roseanne Barr.

01.06.2018 07:00
roseanne, roseanne barr, Foto:
Návrat Roseanne Barr na obrazovky bol veľkolepý a mal rýchlo koniec.
debata (4)

Hoci sú oba škandály diametrálne odlišné, ich závažnosť je rovnaká a odsúdeniahodná. Na Spaceyho sa na jeseň zosypali rôzne sexuálne škandály, čo malo za následok v podstate koniec jeho kariéry. Šokovaný Netflix neskôr pozastavil nakrúcanie 6. série Domu z kariet (House of Cards).

S pribúdajúcimi obvinaneniami streamovací gigant pristúpil k radikálnejšiemu riešeniu, Spacey v seriáli skončil a nakrúcanie sa rozbehlo až po niekoľkých mesiacoch už bez jeho účasti. Jeho postava arogantného intrigána a prezidenta USA v jednom, sa v šiestej sérii neobjaví. Navyše Dom z kariet končí.

K ďalšiemu rúcaniu jeho kariéry prispelo aj vymazanie všetkých scén s filmu Gore. Na jeho miesto nastúpil Christopher Plummer a všetky scény sa museli narýchlo pretáčať alebo digitálne upravovať. Cena za vymazanie Spaceyho sa vyšplhala 39 miliónov dolárov.

Po mesiacoch relatívneho ticha je tu nový škandál. Rasistický. Má ho na svedomí obľúbená herečka a komička Roseanne Barr. Tá na Twiterri nazvala Obamovu exporadkyňu opicou. Strhla tak lavínu vyjadrení zo strany kolegov, ktorí ju odsudzovali za jej výroky. Nepomohli ani ďalšie vyjadrenia o tom, že išlo o vtip a následne ospravedlnenia.

Televízia ABC bola nekompromisná. Seriál, ktorý sa vrátil do vysielania po 20 rokoch len túto jar. Len 9-dielna desiata séria zbúrala všetky doterajšie rekordy sledovanosti. V deň premiéry si návrat legendárneho sitkomu pozrelo takmer 20 miliónov divákov, bol to najlepší výsledok pre stanicu za posledné roky. Po prvej epizóde dokonca prišlo oznámenie, že na jeseň 2018 sa Roseanne vráti s 11. sériou.

Seriál bol odjakživa charakteristický svojským humorom a svojskými vyjadreniami na adresu politikov a rôznych situácii, ktoré v čase vysielania hýbali spoločnosťou. Možno aj práve preto bol tak mimoriadne obľúbený. Vedel trafiť klinec po hlavičke, hoci scenár častokrát lavíroval na hrane. Vždy to ustál. V roku 1997 však prišiel koniec po 9 sezónach a 222 epizódach.

Doba sa však zmenila a to, čo sa niekedy tolerovalo alebo sa prižmúrilo oko, teraz je už neakceptovateľné. Televízia ABC bola nekompromisná a bezpodmienečne seriál zrušila, aj napriek tomu, že stráca najsledovanejší seriál posledných rokov.

Po prevalení škandálu dávajú od herečky ruky preč aj agentúra, ktorá ju zastupuje. Streamovací gigant Hulu stiahol seriál zo svojej platformy, televízia CMT, TV Land a Paramount TV pozastavili vysielanie repríz pôvodného seriálu.

Herečka, ktorá bola „známa“ svojimi rôzne vyznievajúcimi vyjadreniami, ktoré sa často vymykali bežným štandardom poriadne zavarila nielen sebe, aj celému seriálovému štábu. Ten už sa pripravoval na nakrúcanie ďalšej série. Nielen ostatní herci, ale aj celé zákulisie, ktoré prišlo o prácu. Roseanne Barr si poriadne zavarila a môže ju stretnúť rovnaký osud ako Spaceyho. Jej hviezda padá strmhlav dole. Nastal podobný scenár ako pri Spaceym. Oba prípady budú mať však rovnaký koniec, koniec hereckých kariér.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Roseanne Barr #Roseanne #oseriáloch