Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si ju vďaka hurónskemu smiechu. Roseanne je späť!

Kto by si nepamätal svojskú rodinu Connerovcov na čele s hlučnou mamou Roseanne, ktorá mala všetko pevne v rukách? Populárny sitkom je dobre známy aj slovenským divákom, dočkal sa aj niekoľkých repríz.

27.03.2018 07:00
roseanne Foto:
Connerovci sú späť. Síce starší, ale všetci pokope.
debata

Po viac ako dvadsiatich rokoch hlási Roseanne s rodinou návrat a bude z toho poriadny humbuk. Tvorcom sa podaril husársky kúsok a do novej 9-dielnej série sa vrátia do nohy všetky postavy z pôvodného seriálu. Nebude chýbať Johnny Galecki, ktorý je v súčanosti veľkou komediálnou hviezdou vďaka Teórii veľkého tresku. V súvislosti s tým, bola jeho účasť v revivali Roseanne, otázna. Nakoniec mu konkurečná televízia CBS vyšla v ústrety a uvoľnila ho na krátke hosťovanie.

Pôvodný seriál sa dožil deviatich sérií a celkovo neuveriteľných 222 epizód, vysielal sa v rokoch 1988 – 1997 a pre televíziu ABC to bol v tých časoch obrovský zlom. Netradičný sitkom o netradičnej rodine búral tradičné stereotypy o usporiadanej rodine. Connerovci ani neboli v žiadnom prípade typická americká rodina, v ktorej sa rieši morálka, ukazovanie citov a neustále objímanie.

Roseanne mala svoju rodinu pevne v rukách a s tým plynuli rôzne vtipné situácie, ktorými sa bez servítky vysmievali tým seriálom, ktoré boli postavené na silnej rodinnej karte. Pritom sa postavy nebáli ukazovať vzájomnú náklonnosť, bol to však iný spôsob. Bola to tvrdá láska.

Televízia ABC presne po 20 rokoch ohlásila prípravy na návrat tohto seriálu. Pre veľký ohlas sa rozhodla pôvodne 8-dielnu sériu predĺžil o jednu epizódu, keďže tvorcovia mali nakrúteného veľa materiály a televízia nechcela zbytočne krátiť tento unikátny návrat. Na obrazovky sa revival dostane takmer po ohlásenom návrate.

Keď sa v roku 1997 seriál končil, jeho záverečná epizóda schladila všetkách skalných divákov. Ukázalo sa, že všetky série boli len spomienkami hlavnej predstaviteľky na svojho milovaného muža Dana (John Goodman), kotrý bol po smrti. „Vďaka“ tomuto záveru mnohí diváci zanevreli na celý seriál a cítili sa oklamaní a záver pôvodného seriálu patrí medzi tie najhoršie konce seriálov vôbec.

Reputáciu seriálu môže napraviť po dlhých rokoch práve nadchádzajúci revival. Vráti sa aj John Goodman a jeho „smrť“ bude veľmi rýchlo vysvetlená a poriadne zosmiešnená. Nové epizódy Roseanne majú byť presne také, ako kedysi. Opäť sa budú kritizovať politici, jednotliví rodinní príslušníci budú riešiť problémy spojené s aktuálnym vekom. Bude sa kritizovať doba, peniaze, medziľudské vzťahy, problémy s chudobou, rôzne závislosti. A to všetko bude sprevádzať typický hurónsky smiech hlavnej predstaviteľky. Jednoducho Roseanne je späť, v plnej paráde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #John Goodman #Roseanne Barr #Roseanne #oseriáloch