Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sitkom Will & Grace neláme rekordy, ale má na ružiach ustlané

Seriál Will a Grace (1998 - 2006), ktorý televízia NBC pôvodne obnovila len na jednu limitovanú sériu, bude pokračovať aj ďalšími dvoma sezónami.

22.03.2018 07:00
will & grace, will a grace, Foto:
Aktuálne sa vysiela deviata séria. Seriál má garantovanú rovno aj 11. sériu.
debata

Televízia NBC oznámila, že už objednala tretiu obnovenú sezónu, celkovo jedenástu. Spravili tak pritom ešte predtým, ako sa začalo s nakrúcaním druhej série. Nadchádzajúce sezóny by mali mať po 18 epizód. Seriál má garantovanú budúcnosť až do roku 2020.

Nečakaný návrat Willa a Grace na televízne obrazovky odštartovala 10-minútová miniepizóda k americkým prezidentským voľbám. Následne si televízia objednala limitovanú sériu s desiatimi časťami, ktoré neskôr rozšírili postupne na 12 a následne na 16.

S účinkovaním v seriáli pokračujú všetci pôvodní predstavitelia hlavných postáv Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally a Sean Hayes. Na komédii o skupinke svojských priateľov sa podieľajú aj jej pôvodní tvorcovia David Kohan a Max Mutchnick.

Seriál sa vrátil po rokoch ako veľký hit s 10 miliónovou sledovanosťou. Deviata – navrátová – séria sa postupne z piedestálu premiestnila do priemeru. V priebehu týždňov sledovanosť počas premiéry klesla až o 50% na 4.5 milióna. Televízia NBC je s výkonom seriálu spokojná, keďže čísla idú hore v rámci odloženej – sedemdňovej – sledovanosti, kde čísla idú hore o 48%. Will & Grace môže vyzerať, že nie je hit a neláme rekordy, avšak dosahuje výsledky, ktoré sú pre NBC mimoriadne atraktívne. V týchto turbulentných časoch je to vzácny úkaz.

Seriál Will a Grace priniesol príbeh interiérovej dizajnérky Grace (Messing), ktorá býva v jednom byte s homosexuálnym právnikom Willom (McCormack), ako aj ich výstredných priateľov Karen (Mullally) a Jacka (Hayes). Projekt, ktorý pôvodne vysielali osem sezón, si vyslúžil 83 nominácií na ceny Primetime Emmy, z ktorých 16 premenil na víťazstvo, pričom si toto prestížne ocenenie odniesol každý z predstaviteľov hlavných hrdinov. Seriál má okrem toho na konte napríklad aj sedem GLAAD Media Awards alebo sedem Screen Actors Guild Awards.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Debra Messing #Will & Grace #oseriáloch