Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sarah Jessica Parker je bez Sexu v meste stratená. Jej Rozvod nefunguje

V nedeľu večer HBO - po ročnej prestávke - uviedlo premiéru druhej série "komediálneho" seriálu Rozvod (Divorce), v ktorom humor akosi nefunguje.

15.01.2018 07:00
sarah jessica parker, rozvod, seriál rozvod, Foto:
Sarah Jessica Parker začne v druhej sérii nový život. Po rozvode.
debata

Keď sa koncom roka 2016 vracala herečka Sarah Jessica Parker do sveta seriálov, bola to veľká udalosť. Po niekoľkoročnej odmlke a zameraní sa na filmovú kariéru sa vrátila tam, kde pred rokmi začínala, teda do televízia HBO.

Sex v meste je už minulosťou a ona mala ideu sa vrátiť v diametrálne odlišnej úlohe, ktorú poskytol seriál Rozvod, kde figuruje aj ako producentka. Ten mal pôvodne poukázať na peripetie skomierajúceho manželstva, ktoré sa nevyhnutne dostalo k bodu, z ktorého je jediná možnosť – koniec. Zaujímavosťou bolo, že práve postava Frances (Parker) bola tou, pri ktorej sa prevalila nevera a spečatila osud nefungujúceho manželstva. Nikto by zrejme nečakal, že Parker sa dá, na prvý pohľad, pasovať do úlohy „tej zlej“.

Rozbehol sa tak kolotoč výčitiek, potláčaného hnevu a následne robenie si napriekov zo strany ukrivdeného a čudného manžela Roberta (Thomas Haden Church), ktorý sa Frances rozhodol cestu k slobode poriadne osladiť a predĺžiť. Sloboda a nový život nezíska tak ľahko. Robert sa dal do polohy toho ublíženého, na svoju stranu obracal aj ignorantské deti a priľahlé okolie.

Iste, realita rozvodu nie je nikdy veselá a humorná, pôvodne však HBO hovorilo o tomto seriáli ako o ľahkom žánri a divákom od prvej epizódy 10-dielne prvej série čakala ľadová sprcha. Z komediálneho seriálu sa stal ťažko zadefinovateľný a ťažkopádny výtvor, ktorého hlavným menovateľom bola trpká atmosféra bez možnosti sa úprimne zasmiať.

Trailer k 1. sérii.

Skôr divák dostal ranu balvanom a bol vtiahnutý do zaťažujúcej atmosféry, v ktorej sa nedalo dýchať. Tvorcovia vo viacerých okamihov mali úprimnú snahu o odľahčenie, no bola márna. Jednoducho scenár nefungoval, problémom bola aj sama Parker. Tá sa nevie akosi vymaniť z ikonickej úlohy Carrie Bradshaw a môže sa snažiť, ako len chce, jej prejav bude stále spájaný so Sexom v meste.

Sledovanosť Rozvodu nebola vôbec rekordná, skôr naopak. Preto bolo pomerne prekvapením, keď HBO prikleplo seriálu aj 8-dielnu druhú sériu, ktorá odštartovala v nedeľu. Nová séria sa začne koncom. Koncom manželstva s Robertom a podpisom rozvodových papierov. Zároveň sa začne nový život a s novo nadobudnutou slobodou sa im bude ťažko zžívať. A čo čert nechcel, nejako sa ich cesty budú stále pretínať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #Sarah Jessica Parker #HBO #Sex v meste #oseriáloch