Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeden z najlepších sitcomov sa mohol skončiť neslávne. Zachránil ho hlavný hrdina

Sitcom New Girl mohol skončiť s nie príliš dobrým koncom. Dlhé roky bol najsledovanejším komediálnym seriálom na televízii FOX, posledná séria však na sledovanosti stratila. Aj napriek tomu bola sledovanosť ešte dostatočná, aby sa seriál nepriblížil k svojmu koncu.

28.11.2017 07:00
new girl Foto:
V závere 6. série sa hlavní hrdinovia opäť dali dokopy. Bol to však narýchlo pripravený koniec v prípade zrušenia. Seriál sú zaslúži lepší koniec, ktorý aj dostane.
debata

Väčším problémom bol vyčerpaný námet, ktorý už častokrát varil z vody a to bol aj jeden z hlavných dôvodov, prečo New Girl takmer skončila na jar tohto roka so šiestimi sériami na konte.

Tvorcovia, našťastie, rátali aj s možnosťou zrušenia a preto narýchlo si pripravili koniec, ktorý by mohol slúžiť aj ako koniec seriálu. Nebol to ten koniec, ktorý by si priali diváci. Televízia FOX mlčala až do poslednej chvíle s objednávkou na ďalšiu sériu. Dôvodom boli rokovania medzi ňou a tvorcami seriálu, ktorí sa rozhodli využiť poslednú šancu a na poslednú chvíľu uzavreli dohodu o nakrútení poslednej série.

Tá prejde veľkými zmenami. Dej sa posunie o štyri roky a bude mať len osem epizód. Vytvorí sa priestor pre dokončenie príbehu priateľov, ktorí nájdu svoje šťastné konce v podobách, s ktorými budú diváci spokojní. Je však zaujímavé, že k finálovej dohode významne prispel aj jeden z hlavných predstaviteľov – herec Jake Johnson. Ten stvárňuje Nicka Millera, osudovú lásku hlavnej hrdinky.

Johnson, ako jeden z mála, bojoval zato, aby New Girl dostala 7. sériu, v ktorej sa uzavrie príbeh. Sám požiadal tvorcov aj televíziu, aby seriál dostal ešte priestor. Väčšina hereckej posádky bola pripravená dať seriálu zbohom po šiestich rokoch, vzhľadom na vyčerpanosť námetu. Riešenie sa našlo a herec je nadšený z toho, že dej sa posunie o niekoľko rokov a získa novú dynamiku, čo v konečnom dôsledku bolo hnacím motorom aj pre zvyšok štábu, ktorý sa rozhodol pokračovať v skrátenej sérii.

Herec vysvetlil svoje konanie tým, že účinkoval v mnohých projektoch. Niektoré sa stretli s menším diváckym ohlasom, niektoré s veľkým. Práve New Girl je seriál, ktorý má obrovský ohlas, čo považuje v súčasnosti ako veľmi vzácny jav. Preto chcel dopriať divákom koniec, ktorý si seriál, ale aj oni zaslúžia.

New Girl sa vráti s poslednou sériou na jar 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zooey Deschanel #New Girl #Jake Johnson #oseriáloch