Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dokonalá výchova je pasé. Sitcom nastavuje zrkadlo 'bio matkám'

Televízia ABC od minuloročného októbra, zatiaľ bez povšimnutia slovenských televízií, vysiela úspešný sitcom American Housewife.

05.10.2017 07:00
american housewife, Foto:
Zabudnite na dokonalé rodinné stereotypy. American Housewife ukáže tie nedokonalé a normálne.
debata

Príbeh o Katie, matke a manželke troch detí, ktorá sa aj s manželom presťahuje do Westportu v Connecticute. Razom sa ocitne na dokonalom predmestí, všade dokonalé domy, dokonalé ploty, dokonalé záhradky, dokonalé matky a ich dokonalé deti.

V skutočnosti je to chladné a falošné miesto, kde vládne „gang matiek“, ktoré sa pretekajú byť lepšou matkou a pritom zlyhávajú na plnej čiare. Katie sa im hneď dostane do hľadáčika, lebo nie je dokonalá, odmieta byť dokonalá a vedie úplne normálny život s množstvom chýb, zlyhaniami a trapasmi. Stane sa tŕňom v oku nielen pre jej „nedokonalú“ rodinu, ale ani samotná Katie nie je „dokonalá“. Má pár kíl navyše, nosí obyčajné veci a nechodí každé ráno behať. Jej stačí, že behá okolo svojich detí.

Trailer k 1. sérii.

Život Katie rozhodne nie je dokonalý, ale je šťastný. Manžel Greg je veľavážený profesor a jej tri deti sú každé iné a vyžadujú si inú pozornosť. Najstaršia dcéra Taylor je premotivovaná životom a chce byť najlepšia, stredný syn Oliver je provokatér a najmladšia Anna-Kat je sladká, no trpí obsedantne kompulzívnou poruchou. Katie má preto plné ruky práce udržať chod domácnosti každý deň a nemá čas myslieť nato by dokonalou.

Zatiaľ, čo na predmestí ostatné matky riešia malichernosti a ich „pracovnou“ náplňou dňa je robenie starosti iným, ona rieši problémy bežného smrteľníka. A nie je sama, našťastie. Po boku jej stoja najlepšie priateľky Doris a Angela. Doris je z tábora dokonalých matiek. No nie je zlá ako ostatné „členky roja“.

Stala sa rukojemníkom vlastného strachu, že nezvládne byť dobrou matkou. Jej dilema je v priamom kontraste s Katie, ktorá tieto malichernosti s ľahkosťou nerieši a pomáha Doris byť v pohode. Angela je vyvrheľ, pretože je lesbička a nezapadá do vzorca dokonalého sveta bez ohľadu nato, či je dobrým človekom alebo nie.

Komediálny seriál American Housewife je príjemnou zmenou a uťahuje si z amerického prezentovania rodiny, ktorý je častokrát plný až pateticky sladký. Iste, rodina je dôležitá, to nepopiera ani hlavná hrdinka.

Tvorcovia poukazujú najmä nato, že je normálne robiť chyby, stále sa neusmievať, byť nahnevaný, unavený. Aj to je rodinný život. Ukazuje a uťahuje si z premotivovaných „bio matiek“, ktoré zasvätili svoj život absurdnému spôsobu života vyplývajúceho z ich vlastnej nudy.

Seriál mal premiéru počas minuloročného októbra a zaznamenal nadpriemernú sledovanosť na úrovni šiestich miliónov divákov a zakrátko televízia predĺžila prvú sériu na rovno 23 epizód a aj druhú sériu. Tá odštartovala len koncom septembra opäť so svojou stabilnou sledovanosťou podobnou tej premiérovej a ABC má v talóne príjemnú oddychovku, ktorú si obľúbili aj diváci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #American Housewife