Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Will & Grace sú späť vo veľkom štýle. Tešte sa na viac irónie a krutého humoru

Ďalší seriál sa vracia z televízneho záhrobia. Na úspešnej vlne revivalov sa chce zviesť aj televízia NBC, ktorá vo veľkom štýle vracia späť k životu svoj niekdajší hit – sitcom Will & Grace, ktorý je dobrý známy aj slovenským divákom.

28.09.2017 07:00
will-and-grace-nbc-2017 Foto:
Sitcom sa vracia so 16 premiérovými epizódami a schválenou 10. sériou.
debata

Seriál sa úspešne vysielal v rokoch 1998 – 2005, vzniklo osem sérií a 192 epizód, teda v ére zlatých časoch sitcomov, keď sa vysielali napríklad Priatelia, Frasier. Získal neuveriteľných 73 nominácií na cenu Emmy, získal 16 sošiek. Podobne, ako iné sitcomy, tak aj v tomto sa predviedla plejáda hosťujúcich hviezd – Madonna, Cher, Elton John a iní.

Kto by si nepamätal smiešno-smutný príbeh Grace Adler, talentovanej dizajnérky, ktorá žije v spoločnom domácnosti s Willom Trumanom. Sú nerozlučnou dvojicou, sú zohratí, vtipní, nemajú núdzu o peniaze. Jeden by si myslel, že sú pre seba stvorení. Omyl! Obaja hľadajú, viac menej neúspešne lásku na opačných stranách barikády. Will je gay a Grace je…Grace.

Do ich absurdného života živo zasahujú ich priatelia Jack, teatrálny gay a ironická Karen. Tieto štyri charaktery boli spolu v dobrom aj v zlom a diváci ich milovali. Častokrát krutý humor striedali pointy s poukázaním na silu priateľov, z ktorých sa stala rodina. V tom čase sitcom búral mýty o LGBTI komunite a prispel aj k väčšej tolerancii zo strany majority.

Po dvanástich rokoch sa diváci opäť vrátia do legendárneho bytu, ktorý tak dobre poznajú a stretnú postavy, ktoré tak mali radi. Televízia NBC poňala návrat Willa a Grace naozaj pompézne.

Návrat vo veľkom štýle!

Pôvodne bolo avizovaných len desať epizód a mala to byť jednorázová záležitosť, podobne ako to robia iné televízia. Po Aktách X sú Will a Grace druhým seriálom, ktorý prežil svoju smrť a naplno sa vráti na obrazovky. Televízia prehodnotila svoj postoj a rozšírila počet deviatej, návratovej série až na 16 a to nie je všetko.

NBC sa nechcelo čakať na čísla sledovanosti a dopriala seriálu aj desiatu sériu! Pochabé kvarteto sa teda zdrží na obrazovkách dlhšie, ako sa čakalo. Čo je len dobre. Tvorcovia však museli vyriešiť „malý problém“, kým sa mohol seriál vrátiť. V časoch, keď ešte nikto netušil a neveril, že raz bude trend revivalov, pochopiteľne dopriali divákom v roku 2005 dostatočný koniec obľúbeným postavičkám, pričom našli svoje šťastie.

Po dvanástich rokoch sa tento fakt rozhodli ignorovať a prišli so šalamúnskym riešením. Podľa nich finále pôvodného seriálu nemalo jasne určený dátum a udalosti, ktoré budú ukazovať nové série sa bude diať medzi koncom seriálu a poslednými scénami. Čo to znamená? Diváci opäť nájdu Will a Grace v pozícii, ktorá im je notoricky známa. Stále budú sami, vo svojom byte, s Jackom a Karen v závese a budú riešiť malé i veľké starosti.

Oživenia seriálu sa ujali pôvodní tvorcovia a vrátia sa všetci pôvodní herci Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes a spolu s nimi hosťujúce postavy, ktoré sa mihli aj v pôvodnom seriáli. Zdá sa, že fanúšikov čaká naozaj vydarený revival!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Debra Messing #Will & Grace #oseriáloch