Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mladý Sheldon z Teórie veľkého tresku môže prekvapiť. (Ne)bude ako jeho staršie ja?

The Big Bang Theory (Teória veľkého tresku) je nespochybniteľne stále veľký a sledovaný hit a aj po rokoch stále patrí medzi najsledovanejšie seriály sveta. Preto nie je žiadnym prekvapením, že so štartom 11.série sa tento komický svet rozšíri.

25.09.2017 07:00
sheldon, young sheldon, Iain Armitage Foto:
Hlavnú úlohu mladého Sheldona stvárni Iain Armitage.
debata

O spin-off seriáli sa hovorilo pomerne dlho, práce na ňom sa reálne začali naplno na jar tohto roka, keď televízia CBS dala zelenú príbehu o zrejme najpopulárnejšej postave v Big Bangu – Sheldonovi Cooperovi.

Počas desiatich sezón sa tvorcom podarilo dokonale vykresliť tento charakter ako génia s rôznymi sociálnymi fóbiami. Spolu s tým sa vynorili otázky, aký bol Sheldon ako dieťa? Bol taký odjakživa alebo sa mu niečo stalo? Práve to bude mapovať nový seriál Young Sheldon (Mladý Sheldon), ktorý má špeciálnu svetovú premiéru už v pondelok večer.

Tím tvorcov zostáva nezmenený, preto divák dostane overenú kvalitu seriálu, no podľa prvých ohlasov by sa mal pripraviť, že malý Sheldon bude iný a inak bude vyzerať aj seriál. Práve toto by mohol byť kameň úrazu pre seriál inak odsúdený na úspech. Young Sheldon nebude The Big Bang Theory, aj keď majú toho veľa spoločného.

V pôvodnom seriáli je Sheldonova osobnosť konfrontovaná s komickou stránkou života, avšak pri jeho deväťročnej verzii zrejme tieto konfrontácie nevyznejú vtipne. Sledovať malého chlapca, ktorý svojou inteligenciou ďaleko predbehol svoje okolie a bude neustále vytláčaný a považovaný za čudáka môže skôr vyvolať ľútosť ako úsmev.

Hlavnú úlohu stvárni Iain Armitage, ktorý sa blysol v minisérii Big Little Lies (Veľké malé klamstvá), ten podľa prvých ohlasov je skvelou voľbou a malý Sheldon v jeho podaní je sladký a uveriteľný zároveň.

Producentom seriálu je aj Jim Parsons – predstaviteľ dospelého Shedona, ktorý bude svoje mladšie sprevádzať úvodnými monológmi vysvetľujúce jeho vtedajšie vnímanie.

CBS uvedie svoje komédie spoločne počas pondelkového prime-timu. Zatiaľ, čo fanúšikovia veľkého tresku netrpezlivo čakajú, či sa Amy a Sheldon zasnúbia, hneď po tom bude nasledovať špeciálna premiéra mladého Sheldona, ktorý sa bude spoliehať na silnú nábehovú krivku staršieho seriálového súrodenca a zvedavosť diváckej základne na nový spin-off. Následne si budú však musieť počkať na premiérové epizódy na začiatok novembra, keď oba seriály budú pokračovať v tradičnom štvrtkovom prime-time.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #Young Sheldon #oseriáloch