Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nie každá paródia je dobrá. The Orville si neúspešne uťahuje zo Star Treku

Televízia FOX, známa svojimi komediálnymi seriálmi, už v nedeľu večer spúšťa svoju dlhoavizovanú novinku The Orville, ktorej autorom je Seth MacFarlane (Family Guy, American Dad, či Medvedík Ted).

10.09.2017 07:00
orville Foto:
Prvé ohlasy od testovacieho publika nehovoria v prospech The Orville.
debata (1)

Tentokrát sa MacFarlane nebude skrývať za kamerou, ale stane sa hlavnou tvárou vesmírnej komédie. Jeho meno v brandži stávkou na istotu, jeho tituly slávia úspech či v televízií alebo na striebornom plátne. Podarí sa mu preraziť aj s hraným sitcomom? FOX bol voči seriálu štedrý a doprial mu vysoký rozpočet smerujúci hlavne do postprodukcie, aby vesmírne dobrodružstvo bolo atraktívne pre diváka a aby sa smial na vtipoch medzi postavami a nie na trápnych efektoch.

Dej divákov zavedie do 300 rokov vzdialenej budúcnosti a sleduje osudy posádky medzihviezdnej lode Orville, ktorá patrí do flotily našej planéty. Problémom je, že Orville nie je žiadnou hviezdou tejto flotily a ani jej posádka. Je to zmes pozemšťanov a mimozemšťanov, ktorí navzájom nefungujú ako tím a každý má svoje vrtochy.

Do toho vstupuje Ed Mercer, ktorý dostane ponuku byť novým kapitánom tejto lode a brázdiť vesmír, zažívať neopakovateľné dobrodružstvá, byť súčasťou rôznych misií, objavovať nové svety. Prvotné nadšenie opadne, keď zistí, že prvou dôstojníčkou lode je jeho bývalá žena Kelly, s ktorou má pošramotené vzťahy a k tomu sa pridá nesúrodá posádka lode. Práve toto má byť mix a predpoklad zábavy, ktorá má zaujať diváka.

The Orville má byť akousi vtipnou odpoveďou a paródiou na čoskoro štartujúci seriál Star Trek: Discovery. Nielen má bagatelizovať drámu v sci-fi seriáloch, ale aj samotné herecké obsadenie. Do Orville MacFarlane prilákal známe tváre, ktoré majú byť ďalším lákadlom. Objaví sa Adrianne Palicki, známa zo seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., Penny Johnson Jerald (Castle), či Peter Macon, či Scott Grimes.

Prvé ohlasy od testovacieho publika nehovoria v prospech The Orville. Podľa kritikov seriál bojuje s tým, čo je jeho základná myšlienka. Aj napriek zjavne ladenej komédii chce byť aj vážny a priniesť aj dramatické dejové línie a priblížiť sa už spomínanému Star Treku, čo mu samozrejme podkopáva nohy a z celej novinky sa stáva nesúrodý paškvil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Orville