Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

New Girl - všetko je možné, aj svadba cez Skype!

10.06.2016 19:17
debata
New Girl - všetko je možné, aj svadba cez Skype!
New Girl - všetko je možné, aj svadba cez Skype! New Girl - všetko je možné, aj svadba cez Skype!

Ako sa skončila 5.séria?

Počas druhého májového utorka televízia FOX ukončila vysielanie svojho najsledovanejšieho hraného sitcomu New Girl, 5.séria sa s divákmi lúčila rovno špeciálnym dvojitým finále s názvom Wedding Eve a Landing Gear. Zatiaľ, čo prvú časť finále si pozrelo 2.36 milióna divákov, s ratingom 1.1, druhú časť finále si už pozrelo 2.17 milióna divákov, s ratingom 1.0. Hoci finále nezbúralo rekordné hranice sledovanosti, udržalo sa v stabilných hodnotách, ktoré piata séria dosahovala počas svojho vysielania. Televízia zároveň predstavila vysielaciu štruktúru na ďalšiu televíznu sezónu a žiaľ New Girl sa opäť vracia k pôvodnému celosezónnemu vysielaniu plnému vysielacích prestávok a naťahovania série, čo v minulosti spôsobilo úbytok divákov a najnižšie dosiahnuté výsledky. Naopak ešte stále aktuálna piata séria, ktorá mala odložený štart na január kvôli tehotenstvu hlavnej predstaviteľky Zooey Deschanel po dvoch rokoch zaznamenala nárast sledovanosti a opäť sa seriál vrátil k výborným výsledkom. Štart v midseason seriálu pristal a bola to skvelá alternatíva ako sa vyhnúť prestávkam vo vysielaní a diváci si tak zvykli na pravidelné vysielanie, ohlásená 6.séria sa opäť vráti predchádzajúcej schéme a je otázne ako sa budú diváci správať. Každopádne, 6.séria je oficiálne potvrdená s návratom na obrazovky v septembri a fanúšikovia sa dočkajú pokračovania príbehu, určite bude všetkých zaujímať manželský život Schmidta a Cece, Winstonov vzťah s Aly, ktorá by mohla byť tá pravá, ale najmä vývoj vzťahu nevzťahu medzi Jess a Nickom, keďže posledné scény 5.série jasne naznačili, že Jess k Nickovi ešte niečo cíti a nikdy nebude šťastná, ak si to neprizná.

Prvá časť finále zachytila hrdinov v predvečer svadby Cece a Schmidta, všetko bolo pripravené a takmer ideálne, až kým Jess neobjavila v saku svojho priateľa Sama zásnubný prsteň. Tradične spanikárila a bola presvedčená o tom, že ju chce Sam požiadať o ruku, ich druhá šanca vo vzťahu sa vyplatila a všetko im klapalo. Bola zdesená z toho, že nevedela si predstaviť odpoveď na inkriminovanú otázku. Cece sa jej snažila pomôcť v jej dileme a vypátrať jej v citoch naozajstný postoj voči Samovi. Jess rozpútala v byte hru bez pravidiel Pravý Američan a všetci obyvatelia bytu skončili opití, no bez výsledku, ktorý Jess potrebovala zistiť. Na svadbu prišiel aj Coach z New Yorku, aj Reagan, ktorá sa rozhodla ráznejšie vyriešiť otáznik, ktorý visel nad ňou a Nickom. Sam sa márne pokúšal s Jess počas šialeného večera rozprávať, myslela si, že ju chce požiadať o ruku. Nakoniec všetko bolo inak a on sa chcel s ňou rozísť, pretože si uvedomil, že miluje svoju najlepšiu priateľku a prsteň nebol jeho, ale Schmidtovej matky, ktorá si chcela vziať svoju dlhoročnú priateľku, s ktorou Schmidt nemal blízky vzťah. Šokovaná Jess tak tesne pred svadbou zostala bez partnera a na svadbu musela ísť sama, zatiaľ, čo všetci ostatní zrejme našli svoje šťastie. Winston spravil najväčší krok vo svojom živote a povedal, že Aly miluje a berie ich vzťah veľmi vážne. Aly by mohla byť tá pravá. Jedinou smutnou vecou na celej svadbe bola neprítomnosť matky Cece, ktorá odmietala dať dcére požehnanie a súhlas k svadbe. Schmidt sa preto rozhodol konať a na poslednú chvíľu chcel preletieť cez celú krajinu, aby ju priviedol na svadbu.

Druhá epizóda začala Schmidtovým uviaznutím v lietadle, zatiaľ, čo sa začínala jeho svadba. Preto všetci ostatní museli dať hlavy dokopy a vymyslieť alternatívny plán ako udržať  hostí  na svadbe a nenápadne posunúť čas konania. Najjednoduchší pomocník bol alkohol, takže o niekoľko hodín neskôr  väčšina hostí nevnímala čas a Schmidt stále neprichádzal. Winston sa rozhodol spraviť tradičný svadobný žartík, ktorý mu nevyšiel a matka Cece sa nakoniec objavila aj bez Schmidtovej intervencie, uvedomila si, že nemôže chýbať na svadbe svojej dcéry, počas roka jej Schmidt každý pondelok volal  a zahltil jej odkazovač rôznymi vyznaniami. Nakoniec obrad sa nekonal, čo však nikomu nebránilo rozpútať svadbu na diaľku. Schmidt spravil v lietadle cez Skype oslavu a svadobčania na hostine to isté. Ukázalo sa, že existuje aj svadba na diaľku. Schmidt sa po úmorných hodinách vrátil domov, zmierený s tým, že jeho mesiace plánovaná svadba sa vymkla spod kontroly. V byte ho už čakali jeho najbližší a Cece, aby sa mohli vziať. Dalo sa očakávať, že svadba bude netradičná, ale že bude najprv hostina a potom obrad, to nečakal nikto. Povedali si svoje áno a začali novú životnú etapu. Pri rozchode Sam Jess vnukol myšlienku o tom, že hoci si to nechce priznať, NIck je láskou jej života a mala by aj konať. Jej iniciatíva prišla neskoro, nadšený Nick z príchodu Reagan oznámil Jess, že na niekoľko mesiacov odchádza do iného mesta a skúsia spolu s Reagan vybudovať si vzťah, po ktorom obaja túžili. Jess tak zostala sama a nasledujúce mesiace to tak aj zostane. Cece a Schmidt si budú užívať medové týždne a manželstvo, Winston je šťastný s Aly, Coach sa vrátil do New Yorku, Nick je preč.O svojich citoch zámerne mlčala, aby si ho nepripútala k sebe a ani druhá šanca by im nemusela vyjsť, zatiaľ, čo s Reagan by mohol nastať pravý opak. Koniec piatej série sa teda Jess vôbec nevydaril.

debata chyba
Viac na túto tému: #New Girl