Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

New Girl - platí nové príslovie. Aký pán, taký kocúr!

17.01.2017 11:56
debata
New Girl - bublina praskla! Je šanca spraviť...
New Girl - bublina praskla! Je šanca spraviť ešte lepší koniec, ako ten ... New Girl - bublina praskla! Je šanca spraviť ešte lepší koniec, ako ten ...

Hlavná predstaviteľka je opäť tehotná, bude to znamenať koniec seriálu?

Televízia FOX už v utorok večer odvysiela ďalšiu premiérovú epizódu 6.série sitcomu New Girl pred blížiacou sa ďalšou prestávkou vo vysielaní. Počas februára a marca bude seriál mimo obrazoviek a následne sa vráti 4.apríla. Jarná a záverečná fáza televíznej sezóny bude pre FOX trošku experimentom, viaceré seriály totiž odvysielali nové epizódy počas januára a následne ich čaká takmer trojmesačná prestávka a potom ďalšie pokračovanie od apríla s tým, že počet zostávajúcich epizód je vyšší ako počet týždňov do konca štandardnej sezóny, teda do polovice mája. To bude mať za následok, že mnohé stálice sa vyhnú tvrdej konkurencii počas hlavného season finale týždňa a dostanú šancu viac upútať divákov o niekoľko týždňov neskôr. Podobný scenár sa FOXu vyplatil v prípade 11.série Bones, keď drvivá väčšina epizód sa vysielala mimo hlavnú sezónu a počas leta a sledovanosť sa zvýšila o milión divákov. Či sa podarí tento experiment aj tento rok bude jasné až o niekoľko mesiacov.

Čo však nie je nateraz jasné je budúcnosť celého seriálu a dôvodom výnimočne nie je nízka sledovanosť. Hlavná predstaviteľka Zooey Deschanel ešte v decembri oznámila druhé tehotenstvo a tvorcovia po prvýkrát priznali, že sa ocitli v slepej uličke. Počas 5.série, keď herečka bola prvýkrát v očakávaní, tak televízia zmenila schému vysielania na január až máj, namiesto september až máj. Vtedy sa to ukázalo ako záchrana pre New Girl, žiadne prestávky vo vysielaní a zhustené vysielanie 22-epizódnej série a kreatívne zmeny, zvrátili dovtedy klesajúcu sledovanosť a opäť vyšvihol sitcom na výslnie, z čoho ťažil aj počas aktuálnej 6.série. Natáčanie 5.série sa prispôsobilo požiadavkám herečky a neskoršia premiéra znamenala dostatok času venovať sa jej rozrastajúcej sa rodine, navyše počas šiestich epizód ju nahradila Megan Fox. Deschanel tak mala dostatok času na zotavenie, aj osobné voľno a následne sa mohla venovať nakrúcaniu. Tvorcovia sa vyhli zakomponovaniu tehotenstva do deja, ktorý nebol pripravený na takúto udalosť a koncepčne sa nehodil a nehodí sa ani teraz.

Doterajšia sledovanosť 6.série jasne ukazuje, že žiadna kríza ani zrušenie nehrozí a FOX bude mať záujem pokračovať v natáčaní minimálne 7.série. Premiéru aktuálnej série koncom septembra minulého roka si pozrelo až 2.32 milióna divákov s ratingom 1.2, čo opäť potvrdilo prvenstvo medzi hranými komédiami na FOXe. Ostatné týždne sa niesli v podobnom duchu s priemernom dvojmiliónovou sledovanosťou a ratingom 1.0. Január bol pre New Girl ešte úspešnejší, aj keď seriál dostal novú konkurenciu, ostro sledovanú komédiu The Mick, s ktorou tvorí silný utorkový tandem. Januárové epizódy si pozrelo zhodne 2.6 milióna divákov s ratingom 1.1, ukazuje sa, že seriál má silu na vzostupnú krivku aj po šiestich rokoch vysielania. Je tu však veľké ale, ktoré nehovorí v prospech ďalšieho pokračovania. Tvorcovia musia opäť hľadať riešenie pre vzniknutú situáciu, pretože potvrdenie ďalšej série je len formalitou a musia vymyslieť príbeh, ktorý by im pomohol prispôsobiť sa požiadavkám herečky, ale najmä nezničiť doterajší dej a dynamiku medzi postavami.

Americkí scenáristi sú kreatívni jedinci a vždy si vedeli poradiť s rôznymi prekážkami, ktoré im herci pripravili a nebude to inak ani tentokrát. Primárny problém spočíva v žánri, do deja sitcomu sa poväčšine veľmi ťažko vsúva tehotenstvo, narozdiel od drámy, kde častokrát nový stav dodáva danej postave novú dynamiku. Preto sa vo všeobecnosti ráta, že Jess sa potenciálnej 7.sérii nestane matkou a nebude sa narýchlo prerábať aktuálny stav vzťahov jednotlivých postáv. Fanúšikovia síce milujú pár Jess a Nicka, lenže obaja sú v iných vzťahoch a zmenu kurzu vývoja postáv by nebola žiaduca. Ponúka sa aj zopakovať scenár spred roka a opäť dať do popredia Reagan (Megan Fox), ktorá je príjemným hereckým osviežením, prípadne by sa z nej mohla stať v novej sérii rovno jedna z hlavných postáv. Jej účinkovanie v New Girl postupne graduje. Zatiaľ, čo v 5.sérii nahradila Jess na 6 epizód, v aktuálnej sérii by mala súčasťou viac ako 8 epizód, siedma séria by jej teda mohla priniesť logicky povýšenie. Vyparí sa zase Jess z deja? Alebo sa radšej tvorcovia rozhodnú ukončiť natáčanie? Na odpovede si budú musieť diváci počkať niekoľko mesiacov, snahou televízie aj tvorcov je udržanie seriálu na obrazovkách, čo najdlhšie, musia nájsť len vhodný a dôveryhodný spôsob, aby neuvážené kroky neubrali divákov.

Aktuálna séria sa začala návratom Nicka späť do Los Angeles po niekoľkých mesiacoch strávených s Reagan v Seattli. Medzitým si Jess priznala, že stále k nemu niečo cíti a tieto city musela umelo utĺmiť, zvolila si teda cestu bojového umenia, tvorenia keramiky, alebo obyčajného predstierania, že je v poriadku. Pritom si nevšimla, že ju nová láska čaká priamo pred dverami. Do života sa jej vrátil dávny kamarát Robby, ktorý bol rovnako čudný ako ona, dlho však váhala a bola zaslepená citmi k Nickovi. Robby sa snažil byť jej nablízku a Jess mu nechcela ublížiť rozchodom, dávala mu ďalšie šance a popritom zistila, že Nick by mohol byť jej minulosťou a Robby budúcnosťou.

Schmidt a Cece si začali hľadať nový bývanie, čoskoro našli dokonalý dom a začali s rekonštrukciou. Winston mal podozrenie, že v ňom pred desaťročiami natáčali porno a Nick pomáhal Schmidtovi prispôsobiť jeho správanie k robotníkom, ktorí úmyselne komplikovali opravu domu, ako odpoveď na jeho direktívne ťahy. Diváci spoznali aj hudobný vkus Schmidta a jeho záľubu v EDM songoch a Winston so Cece mu zložili song ako následok stávky.

Cece v bare spoznala neúspešného modela, ktorému pomohla získať prácu a Schmidt jej podsunul myšlienku, že práve toto by mohla byť jej budúca práca. Ako bývalá modelka pozná pomery a teraz by ich mohla zúročiť ako manažérka vo vlastnej firme a tak vznikla agentúra Cece´s Boys. Priatelia jej zriadili dočasnú kanceláriu v byte, kým bude dom hotový, každý prispel niečím a Winstonov kocúr sa usídlil zásuvke stola a diskusiou, čo tam robí. Potvrdilo sa pozmenené príslovie, aký pán, tak kocúr a Fergusson v kartotéke si našiel nové sídlo na prdenie a neznesiteľný smrad.

Winstonov vzťah s Aly napredoval novým online spôsobom. Aly získala miesto v Quanticu ako súčasť tréningového tímu na nových agentov FBI a tak obaja udržiavali vzťah na diaľku. Jess dostala veľkú pracovnú príležitosť stať sa novou riaditeľkou školy, k tomu oficiálne je s Robbym a chce byť svojím spôsobom šťastná. Nick presvedčil Reagan, aby sa natrvalo presťahovala k nim do bytu a opäť je všade plno.

Čo prinesie najnovšia 13.epizóda s názvom Cece´s Boys? Jess sa pripravuje na nástup na miesto riaditeľky školy a potrebuje nájsť za seba náhradu. No nájsť zástupcu riaditeľa bude tvrdý oriešok. Stretne mnoho podivínov a neschopných adeptov, vzhľadom nato, aké vysoké má nároky nielen na seba, ale svoju pravú ruku. Keď sa objavia viacerí vhodní kandidáti a nastane čas rozhodnutia, Jess zistí, že rozhodnosť je len ilúziou.

Nová agentúra sa Cece nečakane dobre rozbehla a potrebuje získať nových modelov. Preto poprosí Jess a Reagan, aby sa stali jej novými náborovými asistentkami a vyšle ich do kúpeľov, kde sa zdržuje veľa modelov, ktorí sa starajú o svoje telo. Obe sú zadané a nemôžu na tento fakt zabudnúť, no pohľad na vyšportované telá modelov vytvorí priestor na veľa trápnych momentov. V 14.epizóde s názvom The Hike si Jess a Robby spravia výlet mimo dosahu všetkých a zistia ďalšie prekvapujúce zistenia o ich vzťahu. Aly sa vracia z niekoľkomesačného pobytu v Quanticu a Winston jej chystá uvítaciu párty. Obaja sa na seba veľmi tešia, odlúčenie bude mať za následok, že budú vedieť spolu komunikovať tak nejak na diaľku. Rekonštrukcia nového domu Cece a Schmidta sa blíži k úspešnemu koncu a Schmidt sa rozhodne spoznať susedov a nadviazať s nimi priateľské kontakty. Už toto samo o sebe napovedá, že jeho prchká a asociálna osobnosť vykoná presný opak.

debata chyba
Viac na túto tému: #New Girl