Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prichádza mrazivá miniséria! Markíza ňou posilní svoju streamovaciu platformu

Markíza so sesterskou Novou sa pustili do ďalšej fázy posilňovania svojej streamovacej platformy. Od novembra postupne pribudnú originálne seriály, ktoré sú špeciálne určené pre predplatiteľov služby Voyo.

26.10.2021 07:00
prípad Roubal, Foto:
Už v novembri bude mať exkluzívnu premiéru na platforme Voyo nová miniséria s názvom Prípad Roubal.
debata
squid game, Čítajte aj Netflix má miliardový biznis so smrťou! Bezbrehé vraždenie valcuje seriálový svet

Miniséria s názvom Prípad Roubal je inšpirovaná skutočnými udalosťami a činmi jedného z najväčších sériových vrahov československej histórie Ivana Roubala. V réžii Terezy Kopáčovej ho stvárňuje český herec Hynek Čermák. Trojdielny seriál Prípad Roubal vznikla na motívy skutočných udalostí. Jej ústrednou postavou je sériový vrah Ivan Roubal (Hynek Čermák), jedna z najdesivejších a zároveň najkontroverznej­ších postáv československej kriminalistiky.

vera wisterová, marcel forgáč, byť zdravý je výhra, očkovacia lotéria, Čítajte aj Trhák sobotného večera na RTVS: Očkovacia lotéria a Matovič v Pumpe

Hlavnou postavou príbehu je Daniela (Kamila Trnková), koncipientka Roubalovho obhajcu, advokáta Hynka Pokorného (Jan Čenský), ktorá v priebehu procesu s Roubalom rieši veľkú morálnu dilemu: Má sa aj naďalej angažovať v prípade klienta, ktorý sa jej hnusí a o ktorého vine je jednoznačne presvedčená? Alebo má naopak porušiť profesijné zásady, vydať orgánom činným v trestnom konaní dôkazy usvedčujúce klienta, a pripraviť sa tak o budúcu kariéru elitnej advokátky, ku ktorej vďaka svojim ambíciám a inteligencii mieri?

Lákadlom nového seriálu je aj účasť herečky... Foto: TV Markíza
prípad roubal, dagmar havlová, Lákadlom nového seriálu je aj účasť herečky Dagmar Havlovej.

Miniséria reaguje na neutíchajúci divácky dopyt po žánri „true crime“, teda dokumentárnych rekonštrukciách alebo hraných príbehoch natočených na motívy skutočných kriminálnych prípadov. V tomto smere neponechali tvorcovia Prípadu Roubal nič na náhodu – natáčalo sa v pražských i mimopražských lokáciách, ktoré sa často zhodovali s prostrediami, v ktorých sa predobrazy filmových postáv reálne vyskytovali. Vo všetkých fázach príprav projektu, aj neskôr na jeho natáčaní, bol ako odborný poradca prítomný Jan Štoček, bývalý vyšetrovateľ legendárnej pražskej „mordparty“, ktorej sa v deväťdesiatych rokoch podarilo odhaliť väčšinu závažnej kriminálnej činnosti, vrátane vrážd Ivana Roubala.

víťaz, hajdu, chýlková, Čítajte aj Bomba! Vzniká prvý slovenský seriál pre streamovací gigant, ktorý smeruje aj k nám

„Príbehom o dolapení a usvedčení jedného z najväčších zločincov ponovembrovej histórie otvárame novú etapu prémiovej ponuky na VOYO pod značkou VOYO Originál,“ hovorí programová riaditeľka skupiny Markíza Silvia Majeská a dodáva: „Tá bude stáť predovšetkým na autentických príbehoch so silnými témami, ktorá rezonovali a stále rezonujú v spoločnosti. K ich spracovaniu sme prizvali tie najuznávanejšie tvorivé tímy a tých najlepších tuzemských hercov. Prípad Roubal všetky tieto parametre nepochybne napĺňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo #oseriáloch #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Prípad Roubal