Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Titán medzi seriálmi prichádza! Seriálového Pána prsteňov uvidíte v septembri...

...2022! Jediný háčik vo veľkolepej premiére je ten, že si na ňu bude musieť svet počkať ešte čosi vyše roka.

05.08.2021 07:00
debata

Vyzerá to tak, že veľký súboj seriálov a streamovacích služieb sa nakoniec konať nebude. Apple TV+ odštartuje vysielanie svojej vlajkovej lode s názvom The Foundation ešte tento rok. O tomto projekte sa hovorilo, že je nesfilmovateľný pre svoju náročnosť. Nová Hra o tróny sa zrejme predstaví v prvej polovici 2022 z dielne HBO a bude uvedená na streamovacej platforme HBO Max. Napokon do hry o diváka vstúpi aj Amazon Prime Video a najdrahší seriál všetkých čias, ktorého počiatočné náklady na práva k dielu J.R.R Tolkiena a samotné nakrúcanie sa vyšplhali na miliardu dolárov. Seriálový Pán prsteňov sa nedočkavým divákom predstaví až 2. septembra 2022.

pán profesor, Čítajte aj Markíza potvrdzuje štart ťažiskového seriálu! Vráti sa megahit a bude mať viac častí

Vyzerá to tak, že najväčšie seriály nadchádzajúceho obdobia sa pekne vystriedajú a diváci si ich tak budú môcť užiť plnými dúškami.

Seriálový Pán prsteňov je v produkcii už viac ako dva roky. Prvé informácie o aktívnej príprave seriálu sa objavili ešte v roku 2019, kamery sa rozbehli v roku 2020 a nakrúcanie neprebiehalo bez problémov. Prvú sériu sprevádzali viaceré kreatívne nezhody, vo veľkom sa „pretáčalo“ nanovo, následne prišla pandémia a produkcia na Novom Zélande sa na nejaký čas zastavila. Aktuálne sa znova nakrúca. A že ide o poriadne veľký kolos. Amazon chce využiť námet a prístup k dielu svetoznámeho spisovateľa naplno, keď už investoval obrovský balík peňazí. Prvá séria by mala mať údajne až dvadsať epizód. A teraz je už isté, že vznikne aj druhá séria. V hre je aj vznik spin-off seriálov.

oteckovia, sestričky, bodka, slovania, Čítajte aj Budete milosrdní k televíziám? Začína sa hľadanie najlepšieho slovenského seriálu

Pán prsteňov divákom v deji zavedie do Druhého veku, teda do času, keď Stredozem vyzerala úplne inak, ako z filmov. Predsa len bude mapovať udalosti tisíce rokov spred toho, ako Frodo hodí prsteň do plameňov Hory osudu. To však neznamená, že v seriáli neobjavia známe postavy, len budú výrazne mladšie. Príbeh ukáže vzostup a pád kráľovstva Númenor, ktoré bolo kedysi honosným miestom. Avšak rastúca sila zla a príchod Saurona toto kráľovstvo nadobro zničil a vymazal z existencie.

Pri tejto príležitosti Amazon zverejnil aj prvý oficiálny obrázok z pripravovaného seriálu zo Stredozeme. A všetko nasvedčuje tomu, že dlhoročné čakanie na výsledok sa naozaj vyplatí!

Prvý pohľad na seriálového Pána prsteňov dáva... Foto: Amazon Prime Video
pán prsteňov, lord of the rings, Prvý pohľad na seriálového Pána prsteňov dáva tušiť, že pôjde o naozaj veľkolepé dielo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #oseriáloch #Amazon Prime Video