Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec tohto seriálu nikto nikdy neuvidí! Letecká záhada sa končí uprostred príbehu

Mala to byť nová verzia a nástupca kultového seriálu Nezvestní (LOST). Tento seriál aspoň stihol povedať celý svoj príbeh, aj napriek pofidérnej kvalite. Seriál Manifest nebude mať ani túto možnosť, končí po troch sériách. Uprostred príbehu.

14.07.2021 07:00
manifest, Foto:
Túto seriálovú leteckú záhadu diváci nerozpletú. Seriál Manifest nečakane končí po troch sériách. Pôvodne ich bolo v pláne šesť.
debata

Televízia NBC prišla s prekvapujúcim rozhodnutím. V negatívnom slova zmysle. Jej nadprirodzenú drámu Manifest sa rozhodla nepredĺžiť na štvrtú sériu. Hoci to vyzeralo veľmi nádejne a prebiehali dlhé rokovania, ako s týmto formátom pokračovať, aj napriek klesajúcej sledovanosti. Napokon zvíťazili čísla. Tie nepustili. Výkon tretej série sa oproti tej druhej prepadol o 30%, čo pre NBC bola neschodná cesta. Ak by tento trend pokračoval, výroba by bola značne nerentabilná.

villa lucia, vágnerová, kubovčík, Čítajte aj Jojka chystá ďalší útok na divákov! Popri seriáloch sa pustila do nakrúcania filmu

Priestor na možné ďalšie série sa otvoril pre streamovacie spoločnosti, kde Manifest výrazne zabodoval. Po skončení tretej série, začiatkom júna, si vysielacie práve kúpil Netflix. V priebehu niekoľkých dní sa Manifest vyšplhal na popredné priečky sledovanosti.

priatelia, Čítajte aj Toto iste poteší! Špeciálni Priatelia budú ešte lepší, keď si ich pozriete so...

Na Slovensku tento seriál je dostupný na HBO GO. To dáva nádej, že by streamovací gigant mohol opäť spraviť zázrak a prebrať tento seriál pod svoje krídla. Ako to spravil, pred rokmi, s Luciferom. Toho po troch sériách zrušila stanica FOX a až ďalšie tri série vznikli pod patronátom Netflixu.

Trailer k tretej sérii.
červené pásky, Čítajte aj Hľadanie najhoršieho slovenského seriálu pokračuje! Tieto sa vyhli veľkej hanbe...

Problémom Manifestu je fakt, že tvorcovia rozvrhli dej seriálu a rozplietanie leteckej záhady za šesť sezón. Nemysleli si, že divácky odliv bude taký veľký a stopku dostanú v najnevhodnejší moment – uprostred príbehu. Stalo sa. Tvorcovia, ale štúdio Warner Bros. sa nevzdáva nádeje a hľadá pre Manifest nový domov a stanicu, ktorá by garantovala vznik ďalších troch sérií, čo je v dnešnej dobe veľký záväzok s nejasným výsledkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Manifest