Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Booth zo seriálu Kosti ako drsný mariňák prežil! Bola to však veľká tesnotka

Herec David Boreanaz, slovenským divákom známy zo seriálu Kosti, uzavrel štvrtý rok účinkovania v akčnom seriáli Seal Team. Čaká ho obrovská zmena!

30.06.2021 07:00
david boreanaz, seal team, Foto:
Obľúbený herec David Boreanaz nezostane bez práce. Jeho seriál Seal Team dostal piatu sériu, aj keď s odretými ušami.
debata

Boreanaz ešte len končil nakrúcanie dvanástej a finálnej série Kostí a už mal prácu istú. Od konkurenčnej televízie FOX si ho kúpila stanica CBS, ktorá mala preňho prichystanú lákavú hlavnú rolu v pomerne tvrdom seriáli Seal Team. Herec prikývol na túto ponuku a spravil dobre. Diváci si armádny seriál o špeciálnom tíme mariňákov obľúbil a tak bez prestávky od skončenia kultového kriminálneho seriálu nezliezol z televíznych obrazoviek. Aspoň v USA. U nás je situácia iná.

Seal Team počas prvých troch sezón nemal problém so sledovanosťou a veľmi ľahko získaval obnovenia na ďalšie série. Klesajúci trend bol však zrejmý. Všetko podčiarkla koronakríza, ktorá skrátila štvrtú sériu len na 16 epizód a scvrklo sa aj publikum. Kým koncom minulého roka, keď najnovšia séria v USA štartovala, tak pri obrazovkách sedelo 4,5 milióna divákov, čo ešte naznačovalo sľubný štart.

markíza, Čítajte aj Markíza a jej narodeniny: Pripravte sa na špeciálny program, vrátia sa aj Mojsejovci...

Lenže nasledujúce mesiace nádej na udržanie stabilnej sledovanosti nepotvrdili. Postupne sa krivka skĺzla o milión nadol a to už seriál začal mať existenčné problémy a do poslednej chvíle nebolo isté, či televízia CBS pôjde do piatej série, keďže tento seriál je mimoriadne nákladný na produkciu.

Riešenie sa našlo! A je priekopnícke! Obľúbený herec má ďalšiu prácu istú, no bola to ozaj tesnotka. Piata séria dostala zelenú. Je v tom však háčik. Stratí sa z obrazoviek CBS a poputuje na jej streamovaciu platformu Paramount+, ktorá sa chystá aj do Európy. Ide o úplne nový model televíznej synergie, keď seriály, ktoré majú veľký potenciál na prilákanie platiacich divákov môžu mať garantovanú budúcnosť prostredníctvom online televízií. Čiastočne sa tak budú kryť straty a zároveň budú financie na ďalšie nakrúcanie.

deception, majster ilúzie, Čítajte aj Leto nemusí byť len o nudných televíznych reprízach! Nezmeškajte túto krimi premiéru

Piata séria by mala mať premiéru počas tejto jesene. Prvých niekoľko epizód bude mať premiéru ešte na CBS, aby sa nalákali diváci a následne seriál prejde pod novú značku a nájde si nový domov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #David Boreanaz #BONES (Kosti) #oseriáloch #SEAL Team