Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec seriálového hitu bez kompromisov! Aj napriek vysokej sledovanosti

V televíznom svete stále platí, že budúcnosť seriálov určuje sledovanosť a divácky ohlas. Televízie mienia, diváci menia. Desaťročia práve publikum rozhodne, čo bude a čo nebude pozerať.

07.06.2021 07:00
this is us, mandy moore, milo ventimiglia, Foto:
Televízia NBC sa musí zmieriť s ťažkou ranou. Aj napriek vysokej sledovanosti, jej najväčší hit posledných rokov - This is Us - sa skončí nadchádzajúcou sériou.
debata

Niektoré seriály sa mali vysielať dlhé roky a skončili po pár epizódach a z niektorých sa stal hit a len málokto by to čakal. Sú však aj také, že sa stanú hitom hneď od úplného začiatku vysielania. To je aj prípad seriálu This is Us z dielne televízie NBC. Ten zaujal milióny divákov od prvej epizódy. Práve tá bola opradená rúškom tajomstva.

susedia, marcin, kraus, Čítajte aj Susedia v predsmrtnom kŕči: Divácky nezáujem dostal nový rozmer

Ešte pred premiérou úvodnej časti nebolo úplne jasné, o čom presne This is Us. Tvorcovia veľmi rafinovane pripravili propagáciu, ktorá nevyzradila pointu. O to väčšie prekvapenie bolo, keď pilot predstavil klan Pearsonovcov a mapovanie ich histórie naprieč generáciami. This is Us vystrelilo na vrchol v priebehu týždňov a dojemný seriál sledovalo v časoch najväčšej slávy viac ako 10 miliónov divákov.

This is Us bolo svojho času takým úspešným projektom, ktorý prekonával v sledovanosti aj veľké šou ako Superstar alebo Voice. Nebolo preto prekvapením, že televízia NBC seriál vo veľkom obnovovala na nové série.

pán profesor, oteckovia, slovania, Čítajte aj Televízie posledné mesiace divákov nešetrili! Poďte nájsť najlepší slovenský seriál tejto jari

Avšak vopred sa vedelo, že tento projekt má presne stanovený počet sezón. Hlavný autor seriálu dopredu vedel, že má príbeh detailne rozpracovaný na šesť sérií. Mohlo by sa zdať, že vďaka enormnej sledovanosti, ktorá síce medzičasom klesla, no aj napriek tomu patrí medzi najvyššie spomedzi všetkých seriálov, sa bude televízia snažiť nájsť cestu, ako This is Us udržať na obrazovke, čo najdlhšie. Ako to býva zvykom.,

sandra oh, Čítajte aj Nádej definitívne zhasla! Túto herečku nikdy neuvidíte vo svojom obľúbenom seriáli

Štedré honoráre presvedčili nejedného tvorcu a hercov, aby umelo predĺžili pôvodne plánovaný námet. V tomto je This is Us priekopníkom. Nadchádzajúca šiesta sezóna bude naozaj posledná. Bez ohľadu na sledovanosť alebo snahy o predĺženie.

Fanúšikovia sa tak musia zmieriť, že ich čaká už iba jedna séria, v ktorej sa komplikovaný a prepletený vzťahový seriál uzavrie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #This is Us #Mandy Moore #Milo Ventimiglia #oseriáloch