Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vákuum okolo tohto seriálu je zdrvujúce! Šokujúce rozhodnutie o poslednej časti

Ešte nikdy nebolo tak dusno okolo lekárskeho hitu Grey's Anatomy (Klinika Grace) ako teraz. Ťažké to nemajú milióny fanúšikov, ale aj samotní tvorcovia, ktorí netušia, čo bude zajtra...

25.03.2021 07:00
ellen pompeo, greys anatomy, Foto:
Zostáva extrémne malo času na rozhodnutie o ďalšom osude kultovej lekárskej drámy.
debata

Hlavná showrunnerka Krista Vernoff sa dostala do nezávideniahodnej situácie, keď stále nepozná rozhodnutie o budúcnosti seriálu a pritom aktuálna 17. séria má za sebou dve tretiny z naplánovaného nakrúcania. Problém, paradoxne, nespočíva v sledovanosti. Tá sa stále drží na špici a pre televíziu ABC je tento seriál je najsledovanejšou drámou. Všetko stojí a padá na extrémne dlhých rokovaniach medzi televíziou a hlavnou predstaviteľkou Ellen Pompeo (Meredith), ktorej o pár týždňoch vyprší kontrakt a ďalšie nakrúcanie je teda vo hviezdach.

Pochopiteľne, televízia nechce dopustiť, aby sa Grey's Anatomy skončilo a v prípade tohto kultového seriálu prišlo k dohode o osemnástej sezóne, ktorá by bola finálová a tvorcovia by mohli pripraviť adekvátnu a najmä veľkolepú rozlúčku s divákmi. Tí si to za dlhoročnú vernosť zaslúžia.

Pritom len nedávno Ellen Pompeo v rozhovore jasne povedala, že sama nevie, ako dopadnú rokovania a či aktuálna séria bude posledná. Podľa jej slov sa všetci snažia túto dilemu vyriešiť.

Nepríjemná situácia sa však prenáša aj do zákulisia seriálu. Samotná hlavná scenáristka priznala, že sama netuší, čo sa deje. Avšak vzniesla viac svetla do tejto situácie. Televízia uzatvárala s Ellen Pompeo posledné roky vždy dvojročné kontrakty, čím si zabezpečila rovno vznik dvoch sezón. To bol prípad aj tejto končiacej zmluvy, na základe ktorej vznikla 16. a 17. sezóna. Teraz sa pokusy opakujú a všetko nasvedčuje tomu, že tento scenár reálne nevyjde. Vernoff potvrdila, že najreálnejšia cesta je potvrdenie 18. série.

Najnovší zvrat, keď seriál opustila ďalšia jedna z hlavných postáv zamával s fanúšikmi.

Vzhľadom na neprehľadnú situáciu sa hlavná scenáristka rozhodla vziať opraty do vlastný rúk a prišla so šalamúnskym riešením. Bez ohľadu nato, ako dopadnú rokovania, napísala poslednú epizódu 17. sériu tak, aby mohla poslúžiť ako úplný záver seriálu, v prípade, že nedôjde k dohode. Ak by sa potvrdila 18. séria, rafinovane napísaný záver série poslúži aj pre rozbeh pokračovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #oseriáloch