Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tešíte sa? RTVS prináša na Slovensko pokračovanie seriálovej lahôdky

Po oceňovanom Príbehu služobníčky sa pokračovania dočká aj skvelý televízny kúsok - Geniálna priateľka. Na Slovensko prichádza druhá séria, ktorá má osem dielov, ktoré diváci uvidia na Dvojke každý piatok od 12. marca o 20:45.

12.03.2021 07:00
geniálna priateľka, Foto:
Druhá séria Geniálnej priateľky prichádza na Slovensko.
debata (1)

Seriál vznikol podľa štvordielneho románu o Lile a Lene, ktoré vyrastali v Neapole. V slovenčine vyšli knihy pod názvami Geniálna priateľka, Príbeh nového priezviska, Tí, čo odchádzajú – tí, čo zostávajú a Príbeh stratenej dcéry. Autorkou úspešného románu je Elena Ferrante.

Druhá séria Neapolskej ságy začína vo chvíli, keď Elena spolu so svojou „geniálnou priateľkou“ Lilou nechávajú za sebou svoje klaustrofobické dievčenstvo a obe vstupujú do sveta búrlivej mladej dospelosti, ktorú sprevádza láska, strata a zmätok. Príbeh sa odohráva na pozadí Neapola 60. a 70. rokov, kde sa predtým nerozlučné priateľky vyberajú každá svojou cestou.

Lila sa ako šestnásťročná vydala za bohatého Stefana Carraciho len preto, aby v svadobný večer zistila, že ju zradil, a tak ich manželstvo pochoval. Elena si naopak vybrala školu, netradičnejší spôsob, ako sa oslobodiť od dusivého života v štvrti. Dejom nás aj naďalej sprevádza Elena, ktorá svojím bohatým rozprávačským jazykom a stoickým tónom vnáša do príbehu podmanivú atmosféru – poskytuje nám v ňom neskutočné množstvo svojich rozprávačských detailov, emócií, farieb, vôní, ktoré sú nádherne prepojené s vizuálnou stránkou prostredia.

V hlavných úlohách sa predstavia Margherita Mazzucco ako Elena a Gaia Girace ako Lila. V minulom roku HBO a RAI ohlásili prípravu tretej série tohto úspešného dramatického seriálu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #HBO #Elena Ferrante #Geniálna priateľka #oseriáloch