Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takýto začiatok novej série nikto nečakal! Svet šokoval návrat zosnulej postavy

Nejeden fanúšik by si myslel, že seriál Klinika Grace (Grey's Anatomy) už nedokáže prekvapiť a šokovať. Obrovský omyl! Minulotýždňová premiéra neuveriteľnej 17. série priniesla zvrat, ktorý sa podaril utajiť do poslednej sekundy.

19.11.2020 07:00
ellen pompeo, greys anatomy, klinika grace, Foto:
Klinika Grace rozhodne nepatrí do starého železa. Premiéra novej série šokovala všetkých.
debata

A to v súčasnom svete nie je vôbec ľahké. Klinika Grace odštartovala novú sezónu s niekoľkomesačným meškaním kvôli koronavírusu, ktorý v USA pozastavil produkciu na niekoľko mesiacov. Televízii ABC sa však v septembri podarilo reštartovať nakrúcanie viacerých drám a diváci tak v novembri sa dočkali nových častí. Pochopiteľne sa aktuálna situácia vo svete premietala aj do najsledovanejšej a najúspešnejšej lekárskej drámy na svete a pandémia tvrdo zasiahla aj lekárov v Seattli.

Nemocnice plné pacientov, niektorí zomierajú, iní majú šťastie a podarilo sa ich vyliečiť. Do toho ich životné príbehy a samozrejmosťou sú spletité životy aj samotných lekárov, ktorí stále hľadajú svoje šťastie. Nové pokračovanie poriadne duplo na plyn a tvorcovia dostali nový impulz pri písaní scenárov. Stále to však nemení na fakte, že táto séria by mohla byť pre seriál posledná, čo nepriamo potvrdila aj hlavná predstaviteľka Ellen Pompeo. Tej končí platnosť zmluvy a nová nie je ešte podpísaná.

Asi len málokto pochybuje o tom, že televízia nepustí opäť žilou a Pompeo nevyváži zlatom, len aby si zabezpečila ďalšie nakrúcanie. Za posledný dvojročný kontrakt zinkasovala herečka 20 miliónov dolárov. Nová dohoda bude ešte drahšia.

Lenže sa začína špekulovať, že tvorcovia si vytvorili zadné vrátka pre prípad, že by dohoda padla. Premiéra novej série vystavila Meredith Grey (Pompeo) smrteľnému nebezpečenstvu a lavíruje na hranici života a smrti. Koronavírus si nevyberá. Ku koncu špeciálnej dvojhodinovej premiéry Meredith kolabuje a jej vedomie sa ocitá na hranici.

Prebúdza sa na pláži, kde stretáva svoju životnú lásku – Dereka! Tento moment sa stal najstráženejším tajomstvom posledných mesiacov. Navyše nikto netušil, že herec Patrick Dempsey sa „vráti“ do seriálu po piatich rokoch, keď sa rozhodol pre odchod a tvorcovia ho „museli zabiť“.

Tvorcovia po odvysielaní tejto časti uviedli, že nakrúcanie scén na pláži sa odohrávalo za prísnych opatrení. Vedelo o ňom iba niekoľko ľudí a bolo zakázané fotiť. Pre potreby ďalšej medializácie vznikli len fotky v mobile, ktoré televízia mohla poskytnúť až po záverečných titulkách.

A to nie je všetko, Dempsey by sa mal v tejto sérii objaviť ešte trikrát, nešlo teda o jednorázovú záležitosť. O to viac fanúšikov desí fakt, že táto séria by mohla byť finálna a Meredith nečaká pozemský happyend a na konci seriálu zomrie, aby mohla nájsť zmierenie až po smrti po boku svojej životnej lásky. Každopádne, nová séria je len na začiatku, rokovania o ďalších sezónach pokračujú a všetko ešte môže byť inak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Patrick Dempsey #Grey´s Anatomy #oseriáloch