Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hurá! Kamery sa rozbiehajú, konečne sa nakrúca aj tento svetový hit...

Koronakríza v USA patrila a stále patrí k tým najvypuklejším. Televízie sa dostali do situácie, v ktorej sa nikdy v histórii neocitli. Už šesť mesiacov je ochromená produkcia a stanice nedodávajú nové epizódy ani pre televíznu sezónu 2020/2021, ktorá sa začala pred pár týždňami.

22.09.2020 07:00
ellen pompeo, klinika grace, grey´s anatomy, Foto:
Po viac ako šiestich mesiacoch sa do produkcie vrátil aj hit Klinika Grace (Grey´s Anatomy).
debata

Situácia sa však začína priaznivo meniť aj v prípade nakrúcania seriálov. Ako prvé nabehli na prísne opatrenia streamovacie platformy, taký Netflix rozbehol produkciu ešte v auguste. Platí to pre Zaklínača, ale aj hit Stranger Things. Rozbieha sa aj jeho európska časť produkcie.

Štandardné televízie v USA boli na tom o poznanie horšie a mnohé doteraz ešte stoja. Reštart je veľmi pomalý a hoci mnohé seriály by sa mali vrátiť ešte počas tejto neskorej jesene, čo znamená niekoľkomesačné meškanie, kamery stále stoja. Situácia je natoľko vážna, že producenti neuvádzajú už konkrétny dátum, len to, že počas jesene sa herci a štáb znova stretne na pľaci.

To však nie je prípad obľúbenej lekárskej drámy Grey's Anatomy (Klinika Grace), ktorá sa rozbehla nakrúcanie 17. série už počas septembra, ako jeden z mála seriálov. Televízia ABC nenecháva nič na náhodu a všade panujú veľmi prísne hygienické opatrenia, čo potvrdzujú aj fotky zo zákulisia. Nová séria by sa mohla objaviť vo vysielaní niekedy v novembri.

Už 16. séria bola kvôli pandémii skrátená. Tvorcovia stihli nakrútiť len dvadsať častí, plány rátali s 25-dielnou sériou. Najnovšia séria aktuálnu situáciu neobíde a zápletky sa budú točiť aj okolo pandémie. Tvorcovia sa rozhodli nové príbehy venovať aj všetkým lekárom, sestrám, medicínskému personálu, ktorý obetoval vlastný život pri liečení ostatných. Štatistiky hovoria, že v USA zomrelo doteraz 7-tisíc zdravotníkov, ktorí sa nakazili.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Can only mean one thing... #Season17 @greysabc

Príspevok, ktorý zdieľa Jake Borelli (@jake.borelli),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Back on the set of @greysabc with the #1 and only @ellenpompeo . We are so excited to bring you another season. These past 6 months have been a challenge for everyone to say the LEAST. Because I cannot say it any better than Ellen, I will simply quote her, and second her sentiment. We love you all but this season is for our Medical Community ‍⚕️‍⚕️‍⚕️‍⚕️‍⚕️. We are forever indebted to you. ——————————————— “Since we shut down filming we have lost over 7000 healthcare workers due to Covid 19. I dedicate my Season 17 to all who have fallen, and to all those by some miracle are still standing. This season is for you, with humility, and possibly a little humour to get us through these difficult times a little easier. I hope we do you proud.”

Príspevok, ktorý zdieľa Giacomo Gianniotti (@giacomo_gianniotti),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #oseriáloch #koronavírus #televízny reštart