Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ešte väčšie sklamanie! To ste vedeli, že Hra o tróny sa mohla skončiť veľmi zle?

Takmer po roku od skončenia najsledovanejšieho a najpopulárnejšieho seriálu sveta sa postupne odkrývajú rôzne zaujímavé informácie, ktoré svojim obsahom môžu poriadne zaskočiť.

05.07.2020 07:00
hra o tróny, game of thrones, viserion, drak, Foto:
Posledná séria Hry o tróny takmer ani nevznikla.
debata

Záverečná ôsma séria veľa pozitívnych ohlasov nezožala, len málokto bol spokojný s expresným a neraz poriadne prestreleným rozuzlením spletitých osudov postáv. Pričom bolo evidentné, že tvorcovia akosi rezignovali na to najdôležitejšie a to dať adekvátnu bodku, ktorú si Hra o tróny zaslúžila.

HBO vybičovalo zvedavosť miliónov fanúšikov po celom svete na maximum. Na ôsmu sériu sa čakalo dva roky, nalialo sa do nej rekordný rozpočet, výsledok bol vizuálne dokonalý. Práve Hra o tróny navždy zmenila systém produkcie seriálov a doteraz sa televízie snažia veľkosťou nakrúcania napodobniť krvavú ságu. Najviac sa pred pár mesiacmi priblížil Zaklínač od Netflixu, ten si však tiež užil poriadnu dávku kritiky za prvú sériu.

Ale späť k Hre o tróny. Tvorcovia počas šiestej série jasne povedali, že ich televízne dielo bude mať len osem sezón a zostávajúce dve série nebudú mať klasických desať častí. Nakoniec sedmička mala symbolicky sedem častí a osmička len šesť. Pritom HBO chcelo vyprodukovať minimálne desať sérii, autor knižnej série hovoril o plnohodnotnom materiáli na dvanásť sezón.

David Benioff a Daniel Brett Weiss však hľadali cestu, ako vyslobodiť z náročného produkčného procesu a vymysleli to naozaj prešpekulovane. Svoj majstrovsky rozpísaný materiál boli ochotní pomerne rýchlo ukončiť. Už dej predposlednej série nabral strmý spád, záverečná séria sa s ničím a nikým nepárala.

A to ôsma séria nemusela vôbec vzniknúť! Zástupcovia televízie príležitosti oznámenia vzniku nového dračieho spin-offu pre rok 2022 to povedali bez servítky. Duo tvorcov reálne koketovalo s myšlienkou, že siedma séria bude posledná a rozuzlenie Hry o tróny by dostalo podobu veľkej filmovej trilógie, ktorá by smerovala najprv na strieborné plátna a až následne na televízne obrazovky.

Tým pádom by dej bol ešte rýchlejší a zbesilejší, keďže tri filmy by ponúkli ešte menej priestoru. Vo výsledku to mohlo dopadnúť oveľa horšie, ako to vypálila ôsma séria. HBO, našťastie, túto alternatívu rázne zmietlo zo stola a držalo sa seriálového spracovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch