Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento seriál nič nezastaví, ani odchody hlavných postáv! A televízia chce ísť ďalej

Je len málo seriálov, ktoré prežili odchody hlavných postáv. Je však jeden, ktorý toho zvládol enormne viac - výmenu niekoľkých desiatok postáv. Reč je samozrejme o seriálovej stálici - Klinike Grace (Grey's Anatomy).

25.02.2020 07:00
klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo, Foto:
Ak sa podarí uzavrieť dohodu, Klinika Grace bude pokračovať aj sedemnástej sérii.
debata

Aktuálne sa v Amerike vysiela už neuveriteľná 16. sezóna, pričom tá sedemnásta je už potvrdená. Sledovanosť je stále nadpriemerná, nezmenil to ani rok 2020, hneď prvá tohtoročná epizóda nemilosrdne kraľovala rebríčkom. Pritom len začiatkom januára sa seriál otriasal v základoch. Televízia ABC niekoľko mesiacov mlčala o expresnom konci jednej z hlavných postáv. So seriálom sa rozlúčil herec Justin Chambers (Alex Karev), ktorý bol neodmysliteľnou súčasťou spletitých príbehov lekárov zo Seattlu od prvej sezóny.

Prevalilo sa, že jeho postava bez väčšieho ukončenia skončila v poslednej minuloročnej časti vysielanej v novembri. Scenáristi ukončili jeho príbeh jednou vetou, že odišiel za svojou mentálne narušenou matkou. Vtedy nikto z divákov netušil, že zo seriálu odchádza. Aktuálne v Klinike Grace vystupuje z pôvodnej zostavy už len hlavná hrdinka Ellen Pompeo (Meredith Grey), Chandra Wilson (Baileyová) a James Pickens Jr. (Richard Weber). Medzičasom sa v deji vystriedalo niekoľko desiatok postáv, avšak stálica zostáva a to je pre televíziu dostatočné na to, aby sa nakrúcali nové série.

Ellen Pompeo je jednou z hlavných hviezd televízie ABC, pričom sa teší aj multimiliónového kontraktu, ktorý ju zaviazal nakrútiť aktuálnu šestnástu, ale aj sedemnástu sezónu. Za jej ochotu si vyslúžila 20 miliónov dolárov. Stanice nechce nič nechať na náhodu a opatrne začína hovoriť o prípadne budúcnosti seriálu, teda o 18. sérii.

Kým herečka sa pred časom vyjadrila, že má pocit, že seriál už povedal väčšinu príbehov, ktoré mohol a ona postupne nadobúda pocit, že je pripravená ísť ďalej, ABC je iného názoru. Sledovanosť a neutíchajúci svetový ohlas sú dôkazom, že sa milióny divákov po celom svete nevedia nabažiť Kliniky Grace.

Riaditeľka televízie to pred časom povedala jasne, keď na otázku, či bude 17. séria posledná povedala – „Dúfam, že nie.“ Karey Burke tak nenápadne otvorila tému, ktorá začína byť čoraz aktuálnejšia. Nakrúcanie 16. série bude vrcholiť v apríli tohto roka, pričom scenáristicky sa už pripravuje. Aj, keď je sedemnástka istá, času na manévrovanie pre televíziu nie je veľký. Preto sa rokovania musia rozbehnúť veľmi skoro.

„Klinika Grace bude žiť tak dlho, kým bude mať Ellen Pompeo záujem hrať Meredith,“ dodala. Podľa jej slov nechávajú konečné rozhodnutie na herečke, avšak urobia všetko preto, aby vznikla ďalšie dohoda o pokračovaní nakrúcania.

Nateraz však zostáva záhadou, prečo tak expresne skončil v seriálu Justin Chambers, keďže všetky veľké postav sa dočkali veľkolepých finálnych epizód. Navyše postava Alexa patrila medzi tie najobľúbenejšie. Televízia zaryto mlčí, hovorí sa však o tom, že herec bol extrémne vyčerpaný z dlhoročného nakrúcania, pričom z minulosti sa už liečil z depresií a údajne nimi opäť trpí a nebol viac ochotný nakrúcať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #oseriáloch #Justin Chambers