Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Diváci stále nemajú dosť! Tento seriál je aj po 16 rokoch nezničiteľný

Je priam neuveriteľné, že v čase, keď seriály majú problém zaujať a prežiť vôbec prvú sériu, existuje jeden, ktorý popiera všetky zabehnuté zvyklosti a štandardy. Nie je to nikto iný ako hit Klinika Grace (Grey's Anatomy).

09.12.2019 07:00
ellen pompeo, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Dlhoročné účinkovanie v seriáli sa herečke Ellen Pompeo vypláca. Inkasuje 20 miliónov dolárov.
debata (1)

Partička chirurgov zo Seattlu neprestáva nudiť ani neuveriteľných 16 rokoch vo vysielaní. Pre televíziu ABC je tento seriál rodinným striebrom a okrem iného zlatou baňou. Klinika Grace si stále drží pozíciu najsledovanejšieho seriálu na domovskej stanici, stále ide o najsledovanejšiu lekársku drámu v USA, dokonca ani hit Dobrý doktor (The Good Doctor) nedokázal dlhodobo Kliniku Grace z tohto piedestálu zosadiť.

Koncom septembra vtrhla na obrazovky už 16. séria a opäť sa lámali rekordy sledovanosti. Klinika Grace ako jediný seriál vysielaný seriál počas štvrtkov si udržuje rating nad hranicou 1.0, navyše celkové publikum je nadpriemerne stabilné a drží si aj pozíciu jednotky na trhu.

Premiéru najnovšieho pokračovania si pozrelo 6.5 milióna divákov s ratingom až 1.5. Ostatné týždne boli nemenej úspešne. Pravidelne si k obrazovkám sadá 6 miliónov divákov s ratingom 1.3. Ostatné seriály, ako Mladý Sheldon, A Million Little Things, Mom alebo The Good Place, nedosahujú ani hranicu 1.0. Stanici sa preto stále oplatí nakrúcať ďalej, aj keď herečka Ellen Pompeo (Meredith Grey) je najlepšie platenou herečkou v seriáloch. Aktuálne zarába 20 miliónov dolárov, čo predstavuje vyváženie jej dlhoročnej ochoty byť súčasťou lekárskej drámy.

Už teraz je jasné, že Klinika Grace nekončí. ABC pripravuje aj 17. sériu, ktorá odštartuje na jeseň 2020. Nateraz má seriál garantované vysielanie až do mája 2021. A ani tento termín nebude konečný. Televízia ABC nemieni dať stopku svojmu prestížnemu lekárskemu tímu. Aj, keď Ellen Pompeo sa nechala počuť, že je pripravená dať zbohom úlohe, vďaka ktorej sa stala svetovou megahviezdou. Podľa jej slov už bola povedaná väčšina možných príbehov.

O pár mesiacov neskôr napokon uzavrela novú dohodu na 16. a 17. sezónu. Televízia už teraz hovorí, že je pripravená na ďalšie kolo rokovaní. Klinika Grace už prekonal viacero míľníkov, je najdlhšie vysielaný lekársky seriál v histórií, prekonal aj legendárnu Pohotovosť. Tá sa končila po 15 rokoch. Klinika Grace navyše v polovici novembra odvysielala svoju v poradí 350 epizódu. A tento počet zďaleka nie je konečný.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #oseriáloch