Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako dobre, že zrušili nový seriál o Hre o tróny! 5 dôvodov, prečo bude ten s drakmi lepší

Minulé týždne boli poriadne turbulentné v prípade nových seriálov o Hre o tróny. HBO sa postaralo o poriadne kotrmelce!

09.02.2020 07:00
hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Foto:
Premiéra nového dračieho seriálu by sa mohla odohrať v závere roka 2020 alebo začiatkom 2021.
debata (1)

Po viac ako rok trvajúcich prípravách seriálu Bloodmoon a nakrútení pilotnej epizódy s hviezdnym obsadením sa kompetentným výsledok nepáčil a stanica ho kompletne zmietla zo stola. Tento scenár by nikoho nenapadol ani v zlom sne. HBO prišlo s expresnou náhradou, ktorá v momente vzbudila omnoho väčšie nadšenie. House of the Dragon dostal priamu objednávku na prvú 10-dielnu sériu a ukáže život dračieho rodu Targaryenovcov 300 rokov pred udalosťami z pôvodného seriálu.

Zlaté časy tohto rodu v Západozemi sú vykúpené krvou a tvrdou nadvládou, keď nebu vládli draky a na zemi rod známy svojou mentálnou nestabilitou. Nový seriál by mal ukázať ich pád, vyvraždenie lietajúcich obrov a ako inak, boj o Železný trón. A svet sa ho nevie dočkať! Prečo?

5. Tvorcovia

Za seriálom stojí nielen George R.R. Martin, ale aj Miguel Sapochnik, jeden z najlepších režisérov súčasnosti. Stojí za top epizódami z celej histórie Hry o tróny ako Hardhome, Battle of Bastards, The Long Night, The Bells. Sekundovať im bude renomovaný showrunner Ryan J. Condal. Táto trojica mien dáva záruku, že pripravovaný seriál bude špičkový.

4. Námet

Zlaté časy a pád Targaryenovcov v sebe skrýva obrovský potenciál pre silné zápletky. Rod dlhodob patrí k nenávideným vládcom. Navyše je známy svojim incestným pôvodom, psychickou poruchou, záľubu v násilí. Nenadarmo sa v Hre o tróny pravidelne opakovalo, že osamelý Targaryen je to najhoršie na svete.

3. Nový začiatok

Pôvodný seriál bol známy aj tým, ako postupne si budoval celú mytológiu a nikdy si divák nebol istý kto je pozitívna a kto negatívna postava. Nový seriál pôjde presne touto istou cestou a fanúšikovia opäť dostanú to, čo sa im na pôvodnom seriáli tak páčilo.

2. Známe prostredie

House of the Dragon sa bude odohrávať len 300 rokov pred udalosťami z pôvodného seriálu, Západozem teda bude vyzerať tak, ako si ju diváci pamätajú. Bloodmoon staval na tom, že ukáže mýtickú krajinu niekoľko tisícročí predtým ako odohrávala Hra o tróny a by mohla dvojsečná zbraň. Buď by seriál pohorel na fakte, že by diváci reálie neprijali alebo by si ho zamilovali. Dračí spin-off má v tomto obrovskú výhodu.

1. Draky, draky, draky

Trojica drakov z Hry o tróny (Drogon, Rhaegal, Viserion) rástli pred očami divákov a získali si srdcia každého fanúšika. Scény s nimi dokonalé, veľkolepé, dychberúce a bezpochyby patrili k tomu najlepšiemu, čo seriál ponúkol. Pripravovaný seriál zájde ešte ďalej, ukáže ešte väčších, mocnejších a silnejších drakov a v omnoho väčšom počte. HBO si musí prichystať poriadne štedrý rozpočet, ktorý zhltnú špeciálne efekty.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch #House of the Dragon