Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všetko je inak! Hra o tróny bude pokračovať seriálom plným drakov

Prekvapujúca informácia o nečakanej stopke pre rok pripravovaný spin-off s názvom Bloodmoon nahradila skvelá správa o adekvátnej náhrade v podobe nového seriálu o rode Targaryenovcov. HBO sa nemieni vzdať Hry o tróny, potrebuje udržať príbehy zo Západozeme nažive.

09.11.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, house of the... Foto:
Nový seriál z prostredia Hry o tróny má názov House of the Dragon, fanúšikovia si prídu na svoje. Bude plný drakov a zameria sa na dračí rod Targaryenovcov.
debata

Práve preto má aj plán B, ktorý sa javí ešte atraktívnejšie ako cesta do dávnej minulosti Západozeme v stopnutom seriáli Bloodmoon. V septembri vyrukovala televízia s informáciou, že v hre je ďalší spin-off seriálu, ktorý nebol súčasťou balíka pôvodných piatich námetov. Na novinke spolupracuje aj autor knižnej predlohy George R. R. Martin a Ryan J. Condal. Na režisérsku stoličku sa podarí Miguel Sapochnik, ktorý je zodpovedný za tie najlepšie epizódy z Hry o tróny.

Viac o zrušenom prvou spin-off seriáli nájdete v článku: Absolútny šok! Toto nikto nečakal, že sa stane s Hrou o tróny

Je zrejmé, že na zrušený Bloodmoon veľmi rýchlo sadne prach. Na jeho miesto prichádza The House of Fire. HBO si expresne rýchlo z tohto námetu objednalo rovno 10-dielnu prvú sériu a práve príbeh rodu Targaryenovcov bude tým prvým dielom, ktoré vyplní prázdnotu po skončenej Hre o tróny.

Príbeh je o to atraktívnejší, že ukáže Západozem zhruba tri storočia pred udalosťami z pôvodného seriálu, boli to časy, keď dračí rod zažíval zlaté časy a nekompromisne vládol zo Železného trónu. Západozemi vládli draky a oheň. Podtitul nového seriálu naznačuje jasne, že pôjde o pastvu pre oči – Fire will reign (Oheň bude vládnuť). Práve trojica drakov – Drogon, Rhaegal, Viserion – patrili k ťahúňom Hry o tróny a scény s nimi vyrážali dych.

House of the Dragon, ako znie názov nového seriálu, zachytí obdobie, keď Targaryenovci mali omnoho viac drakov, väčších, silnejších, čím si upevňovali moc a strach medzi nepriateľmi. Avšak rástla ich paranoja, čo neskôr viedlo k ich pádu. Námet seriálu je o to viac atraktívnejší kvôli koncu Hry o tróny, keď nastal jeden z najneočakáva­nejších zvratov a z Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) sa stala Šialená kráľovná a najväčšia hrozba a Jon Sneh (Kit Harington) musel svoju lásku chladnokrvne zabiť.

Očakáva sa, že premiéra nového seriálu sa stihne do roku 2020. HBO v máji budúceho roka spustí vlastnú streamovaciu službu a nový seriál z prostredia Hry o tróny je tým pravým ťahúňom, ktorý priláka platiacich divákov.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch #House of the Dragon