Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dracula je späť! Pozrite si prvý trailer k seriálu, ktorý sa nakrúcal aj na Slovensku

V marci tohto roka zavítali na Slovensko svetoví filmári z Netflixu a britskej BBC. V prvej upútavke uvidíte známe historické miesta z Banskej Štiavnice, ale aj Oravský hrad.

30.10.2019 07:00
dracula, Claes Bang, Foto:
Herec Claes Bang sa predstaví ako gróf Dracula v novej trojdielnej minisérii z dielne Netflixu a britskej BBC.
debata

Trojdielna miniséria od tvorcov kultového seriálu Sherlock sa po prvýkrát hlási o slovo. V hlavnej úlohe grófa Draculu sa predstaví Claes Bang, známy z filmu Štvorec či zo snímky Dievča v pavúčej sieti. Okrem neho v projekte účinkujú Dolly Wells, Morfydd Clark, John Heffernan, Lujza Richter, Joanna Scanlan. Zaujímavosťou je, že na minisérii spolupracovala aj slovenská spoločnosť Spectral.

„Za slovenskú stranu sa do výroby filmu zapojili viacerí profesionáli z oblasti produkcie, špeciálnych efektov, osvetľovacej techniky, gripu, kamerového štábu, výpravy, kaskadérov a epizódno-komparzného obsadenia,“ uviedol pre Pravdu historik SBM Daniel Harvan.

V marci filmári na niekoľko dní „obsadili“ ulice historického jadra v Banskej Štiavnici. Nakrúcalo sa aj v priestoroch banskoštiavnického Starého zámku. Z ďalších lokalít na Slovensku sa nakrúcalo na Oravskom hrade a v Zuberci. Práve ikonický Oravský hrad je vidno v traileri v prvých sekundách, Banskú Štiavnicu možno na pár sekúnd vidieť v závere. Posledná klapka padla v auguste.

Scenár filmu – žánrovo trileru vznikol na motívy známeho románu Brama Stokera z roku 1897. Autormi scenára sú Steven Moffat a Mark Gatiss. Režisérom je Jonny Campbell a kameramanom Tony Slater Ling.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #BBC #Dracula #oseriáloch