Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálový hit známy aj Slovákom sa skončil! Žiadna Meghan a iba happyend

Kravaťáci (Suits) povedali svoj posledný príbeh, ktorým uzavreli svoju televíznu púť. Tá trvala celých deväť rokov. V septembri odvysielala poslednú epizódu s názvom One Last Con.

28.10.2019 07:00
suits, kravaťáci, Foto:
Kravaťáci sa rozlúčili veľkolepo s prepracovanou sériou, sledovanosť však bola katastrofálna.
debata

Pre malú káblovú televíziu USA Network boli Kravaťáci najväčším a najúspešnejším hitom v celej jej histórii. Klesajúca sledovanosť a postupné odchody pôvodných postáv si vyžiadali svoju daň. Rozhodnutiu o ukončení nakrúcania sa nedalo vyhnúť. Z kopca to išlo so seriálu po konci siedmej série, keď príbeh utrpel najbolestivejšiu stratu.

Príbehu dala zbohom nielen Meghan Markle, ale aj jej seriálový manžel, herec Patrick J. Adams. Obom stáliciam vypršala platnosť kontraktov, navyše Meghan požiadala tvorcov, aby jej príbeh ukončili, keďže ju čakal nový život vo Veľkej Británii. Obe postavy sa dočkali svojho šťastného konca na konci sedmičky. Mike a Rachel opustili Harveyho Spectera a New York a rozbehli svoj vlastný biznis na druhej strane USA – v Seattli. Tvorcovia si tak prefíkane nechali pootvorené zadné dvierka, aby v prípade núdze mohli ďalej s obľúbenými postavami pracovať, čo sa neskôr aj stalo.

Televízia sa chopila šance a priniesla do ôsmej série nový vietor, v podobe nového príbehu a nových postáv na čele so známou herečkou Katherine Heigl. Tá sa predviedla skvelý výkon ako tvrdá a poriadne jedovatá Samantha. Právnická dráma dostala síce potrebné osvieženie, ktoré fungovalo, divákom (ne)prekvapivo chýbali staré časy. Krivka sledovanosti šla smerom nadol. V najlepších časoch sledovalo Kravaťákov dva až tri milióny divákov. Počas ôsmej série to už bolo len 1.5 milióna a s pribúdajúcimi časťami výkon klesal.

Nebol to však koniec. Televízia sa rozhodla rozlúčiť sa svojim niekdajším hitom veľkolepo. Tvorcovia dostali deviatu sériu, tá mala namiesto štandardných šestnástich epizód len desať, to však stačilo nato, aby napísali dostatočný záver pre seriálového veterána. Okamžite sa začalo špekulovať o návrate viacerých postáv, čo je úplne bežná prax, že do finálnej série chcú producenti vrátiť, čo najviac známych tvárí, aby diváci spokojní.

Prioritne všetkých zaujímala možnosť aspoň niekoľkosekundového návratu už vojvodkyne Meghan. Nie je tajomstvom, že bývalá herečka má s tvorcami a svojimi hereckými kolegami nadštandardné vzťahy a všetci boli dokonca aj na jej svadbe. Šanca na je akúkoľvek účasť nebola reálna, bola len akýmsi zbožným prianím fanúšikov. Neúčasť známej osoby v hocijakom seriáli nie je pre scenáristov problém.

Diváci na tento moment čakali dlhých deväť... Foto: USA Network
suits, kravaťáci, Diváci na tento moment čakali dlhých deväť rokov. Svadby Harveyho a Donny sa dočkali v poslednej časti.

Do deviatej série sa na niekoľko epizód vrátil Mike Ross alias Patrick J. Adams, prostredníctvom ktorého sa diváci dozvedeli útržky o tom, ako sa „Rachel“ naozaj má. Tvorcovia prejavili poriadnu dávku humoru, keď viackrát dali okatú narážku o tom, ako sa má Rachel výborne a aká je šťastná.

Rozhodnutie o konci seriálu sa ukázalo ako správne. Sledovanosť poslednej série dosahovala historické minimá. Kým prvé epizódy dosahovali aspoň miliónovú sledovanosť, časti druhej polovice série už túto hranicu ľahko podliezli. Samotné finále seriálu, ktoré by malo prilákať väčší počet divákov a fanúšikov, si pozrelo už len 860-tisíc divákov. Ide teda o poriadne neúspech. Práve rozlúčka so seriálom, väčšinou, napraví reputáciu vývoju sledovanosti. Pri Kravaťákoch to tak nebolo.

Posledná epizóda Kravaťákov Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Kravaťáci sa rozlúčili veľkolepo s...

Tvorcovia sa pri písaní príbehu deviatej série nedržali späť. Pripravili skvelý príbeh, ostré a nikdy nekončiace výmeny názorov, povestný humor tiež nechýbal. Diváci dostali presne to, čím bol seriál charakteristický. Tentokrát išlo o všetko, hrozilo, že právnická firma, o ktorú medzi sebou celých deväť sezón medzi sebou všetci bojovali mohla definitívne skončiť a už nikoho meno by sa neobjavilo na stene ako partnera. Teda vrchol kariéry každého právnika.

Nedôvera medzi postavami, intrigy, zrada, spriadanie plánov boli samozrejmosťou a posledná séria mala skvelé tempo, len aby konečne na jej konci našiel každý svoj šťastný koniec. Po rokoch Harvey Specter (Gabriel Macht) požiadal o ruku milovanú Donnu (Sarah Rafferty), prišlo aj na ich svadbu. Louis (Rich Hoffman) sa dočkal vytúženého potomka. Jeho žena Sheila (Rachael Harris) mu za dramatických okolností porodila dcérku. Nakoniec zachránili aj firmu a Harvey s Donou spravili veľké rozhodnutie.

Rozhodli sa opustiť New York a ísť spolu s Mikeom do Seattlu, aby tak opätovne spojili svoje sily. Louis sa stal, po rokoch, hlavným partnerom firmy a pribral k sebe tých, ktorí na túto poctu čakali. Nakoniec sa Meghan Markle neobjavila v nových záberoch. No záverečný zostrih dôležitých okamihov celého seriálu obsahovalo viacero záberov s ňou, čo bolo príjemným spestrením a poukázaním na fakt, že stále medzi ňou a štábom panujú priateľské vzťahy.

Dlho sa špekulovalo o tom, že by vojvodkyňa... Foto: USA Network
suits, kravaťáci, meghan markle, vojvodkyňa meghan, Dlho sa špekulovalo o tom, že by vojvodkyňa Meghan objavila v poslednej epizóde. Nakoniec k tomu nedošlo. Tvorcovia však v poslednom zostrihu zaradilo s ňou viacero scén.

Posledná epizóda bola plná trefných scenáristických detailov, ktoré narážali všemožné odkazy z minulosti jednotlivých postáv, tvorcom sa podarilo vytvoriť naozaj mimoriadne dôstojné a zároveň emotívne rozlúčenie so seriálom, ktorý robil divákom spoločnosť dlhých deväť rokov a odvysielalo sa 134 častí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Meghan Markle #oseriáloch #Suits #Kravaťáci #vojvodkyňa Meghan