Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nespokojní s koncom Hry o tróny? Prieskum hovorí niečo iné...

Téma kvality záverečnej série Hry o tróny nemá konca. Ani po takmer piatich mesiacoch od poslednej časti emócie neutíchajú. Hlasy kritizujúce scenáristov a ich následne vizuálne prevedenie je stále dostatočne počuť.

29.09.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, jon, arya, sansa,... Foto:
Najnovší prieskum spokojnosti priniesol zaujímavé výsledky.
debata
Video

Tí, ktorí prijali úroveň ôsmej série, sa už posunuli inam a nachádzajú si náhradné seriály a nemajú potrebu donekonečna o tom polemizovať. Nepomohli ani miliónové petície, aktivity na sociálnych sieťach. HBO sa pred časom vyjadrilo jasne. Koniec Hry o tróny sa prerábať nebude. Snahy divákov boli od začiatku absurdné, televízia investovala rekordné množstvo peňazí, nakrúcalo sa desať mesiacov, nikto s normálnym úsudkom by sa nepúšťal do opätovného nakrúcania.

Nedávno zverejnený prieskum YouGov však priniesol mimoriadne zaujímavé výsledky, ktoré hovoria jasnou rečou a berú vietor z plachiet táboru odporcov. Reprezentatívna vzorka čítajúca 2 475 dospelých dala jasne najavo, že s ôsmou sériou sú spokojní, aj so samotným záverom.

Až 52% opýtaných bolo úplne spokojných alebo čiastočne spokojných s poslednou sériou. 41% bolo nespokojných, zvyšok nezvolil odpoveď.

Iná situácia nastala pri otázke, či si koniec Hry o tróny zaslúži vyhrať prestížnu sošku Emmy v kategórii „Najlepšia dráma“. Tu súhlasilo len 18% opýtaných.

Mimoriadne zaujímavo pôsobia výsledky pri otázke, ktorá skúmala angažovanosť divákov. Len 18% opýtaných potvrdilo, že pozeralo každú jednu epizódu seriálu. Je to pomerne nízke a šokujúce číslo, s prihliadnutím na fakt, že Hra o tróny je jeden z mála seriálov, pri ktorých bolo nutné pozerať každú jednu epizódu. Keďže príbeh počas prvých sezón bol cielene servírovaný a diváka naplno vtiahol.

Hnev divákov si asi najviac odskákali tvorcovia celého seriálu – David Benioff a D.B. Weiss. Oboch showrunnerov nedávno kúpil Netflix za rekordných 200 miliónov dolárov. Ich úloha je jasná, tvoriť lákavý a originálny obsah. V prieskume sa len 29% opýtaných priklonilo k možnosti, že by v budúcnosti pozerali seriály, ktoré táto dvojica vytvorí. Až 38% povedalo jasne, že nebudú od týchto dvoch tvorcov pozerať už nič.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch