Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Horúca otázka jesene! Ktorú postavu znova privíta seriálový veterán?

Hoci je seriál Klinika Grace (Grey's Anatomy) na Slovensku stále prehliadaný, vo svete patrí medzi tie najväčšie hity a nedávno prepísal aj historické rekordy, keď dĺžkou vysielania prekonal aj legendárnu Pohotovosť (ER).

27.09.2019 07:00
klinika grace, greys anatomy, ellen pompeo,... Foto:
Klinika Grace koncom septembra vstúpi do 16. série a jedna z odídených postáv by sa mala vrátiť. A fanúšikovia jasajú!
debata

Tá sa vysielala neuveriteľných 15 sezón. Klinika Grace tento míľnik s ľahkosťou sebe vlastnou prekonala a ide ďalej. Už teraz je jasné, že príbehy lekárov zo Seattlu budú pokračovať minimálne do 17. sezóny a vyzerá to tak, že televízia ABC sa bude naďalej usilovať o ďalšie pokračovanie.

Práve obľúbená lekárska dráma stále patrí medzi najsledovanejšie programy nielen na domovskej stanici, ale s prehľadom poráža aj konkurenciu. Sledovanosti neublížili ani odchody takmer celého pôvodného obsadenia, za tie roky sa na obrazovke vystriedali desiatky postáv. Aj tie, niektoré, medzičasom stihli odísť, iné účinkujú dodnes. Z pôvodného obsadenia zostala „len“ hlavná hrdinka Meredith Grey (Ellen Pompeo), Alex Karev (Justin Chambers), Baileyová (Chandra Wilson) a Richard Weber (James Pickens Jr.).

Práve účasť hlavnej hrdinky a neustále dohadovanie televízie a herečky stojí za úspechom celého seriálu. Klinika Grace bez Meredith Greyovej by nemohla pokračovať. Aj preto stanica Ellen Pompeo už dlhé roky vyvažuje zlatom, len aby zotrvala v seriáli a vernosť sa jej vyplatila. Nateraz patrí k najlepšie zarábajúcim seriálovým herečkám. Kým sa bude na obrazovkách premávať Meredith, dovtedy budú diváci pozerať, bez ohľadu na skutočnosť, že sa medzičasom neraz tragicky rozlúčili s milovanými postavami.

Nová séria sa začína

Už koncom septembra sa prirúti neuveriteľná 16. séria a tvorcovia pripravujú pre fanúšikov veľké prekvapenie, keďže nie všetky odchody obľúbených postáv sa končili tragickým spôsobom a pre mnohých hrdinov zostali pootvorené dvierka pre potenciálny návrat. Takýmto spôsobom sa naplno do deja v 15. sérii vrátila herečka Kim Raver alias Tedy. Jej príbeh sa skončil na konci 8. série, po siedmich rokoch sa tvorcovia rozhodli ju vrátiť.

Niečo podobné by sa malo odohrať aj v najnovšej sezóne, meno postavy je opradené rúškom tajomstva. Aktuálna hlavná showrunnerka seriálu Krista Vernoff iba odhalila úmysel vrátiť jednu postavu. „Pracujem na tom, aby sa niekto vrátil“, naznačila. Kandidátov na možný návrat je niekoľko.

Z tých reálnych by sa mohla vrátiť Arizona Robbins (Jessica Capshaw) alebo April Kepner (Sarah Drew), ktoré z kreatívnych dôvodov z deja odstavili na konci 14. série. Už nejaký čas sa šepkalo o možnej opätovnej účasti herečky Sarah Ramirez (Callie Torres). Tá požiadala tvorcov, aby ju vyškrtli z príbehu na konci 12. série. Ramirez vtedy avizovala len ročnú pauzu a potrebu oddychu od náročného nakrúcania. Viac sa v seriáli neobjavila.

Zbožné priania

Z tých menej reálnych, ale o to viac vytúžených patrí návrat herečky Sandry Oh alias Cristiny Yang, ktorá patrí medzi ikonické postavy. Oh končila na konci 10. série a dlhodobo návrat do seriálu odmieta. Aktuálne hviezdi v seriáli Killing Eve (Na muške), z ktorého sa pripravuje tretia séria. Pred rokmi sa nechala počuť, že ak sa vráti do Kliniky Grace, tak len v prípade, že seriál bude končiť a ona si zopakuje úlohy Cristiny v úplne poslednej epizóde. Keďže seriál má pred sebou ešte niekoľko sezón, jej prípadný návrat sa aj vylučuje.

Fanúšikovia by privítali aj potenciálny návrat Katherine Heigl (Izzie Stevens), jej príbeh sa narýchlo končil uprostred 6. série. Bol to mimoriadne turbulentný odchod a herečka sa s tvorcami rozišla vo vojnovom móde. Kým ona žiadala čoraz voľnejšie tempo, ktoré sa nezhodovalo s plánmi scenáristov, tak tvorcovia mali pre Izzie pripravený zaujímavý príbeh. Nakoniec sa Heigl nedostavila na nakrúcanie a hlavná autorka seriálu Shonda Rhimes bola nekompromisná.

Herečka dostala okamžitý vyhadzov a jej príbeh zostal visieť v akomsi vzduchoprázdne, ktoré trvá dodnes. Je však veľmi nepravdepodobné, že by sa Heigl po desiatich rokoch vrátila do deja, hoci by to malo obrovský potenciál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Grey´s Anatomy #oseriáloch