Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nedávno sa hovorilo o konci seriálu, teraz o jeho dlhoročnom pokračovaní

Lekárska dráma Grey's Anatomy (Klinika Grace) je po celom svete už fenomén, ktorý ani po 15 rokoch neunavil publikum. Diváci sa nevedia nabažiť príbehov Meredith Greyovej (Ellen Pompeo) a stále si žiadajú ďalšie a ďalšie série. Problémom je účasť hercov na dlhodobom nakrúcaní.

22.08.2019 07:00
ellen pompeo, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Ellen Pompeo má garantované účinkovanie v úspešnej dráme až do 17. sezóny.
debata

V čase, keď seriály majú problém zaujať a ich životný cyklus sa skracuje a čoraz viac z nich končí už po prvej sérii, Klinika Grace predstavuje absolútnu výnimku. Pre televíziu ABC je dlhoročnou stálicou, o ktorej prežitie vehementne bojuje už dlhé roky. V tomto prípade nejde o problém so sledovanosťou, tá je stále dostatočne vysoká, aby si seriál udržal status najsledovanejšieho seriálu na domovskej stanici. Pokračovanie seriálu je aj vecou prestíže.

Už počas nedávno skončenej 15. série totiž lekárska dráma prekonala počtom častí a dĺžkou vysielania legendárnu Pohotovosť (ER). Navyše ABC schválila nakrúcanie nielen šestnástej, ale rovno aj sedemnástej sezóny a teda lekári zo Seattlu majú garantované „ordinovanie“ do mája 2021.

Toto dvojité obnovenie išlo ruka v ruke s ďalším predĺžením zmluvy hlavnej megahviezdy celého seriálu. Všetko stojí a padá na herečke Ellen Pompeo. Tá sa pred časom síce vyjadrila, že je pripravená sa začať rozprávať o konci seriálu, pretože má pocit, že už povedala väčšinu príbehov, ktoré mohla. Táto informácia spôsobila ošiaľ medzi fanúšikmi, len málokto si vedel predstaviť, že ich obľúbený seriál mal čoskoro skončiť. Pompeo koketovala s myšlienkou nepredĺžil svoju multimiliónovú zmluvu. Tá jej mala vypršať po poslednej klapke 16. série.

Televízia začala expresne vzniknutú situáciu hasiť a rozbehli sa nové rokovania, nielen s hlavnou hviezdou, ale aj s ostatnými hercami. Bolo potrebné si poistiť známe tváre na ďalšie roky. Pri tomto seriáli práve toto je hlavný problém. Drvivá väčšina hercov, ktorí sa počas rokov pred kamerami vystriedali, tento seriálu opustila pre dlhodobé nakrúcanie a túžbe posunúť sa inde.

Ellen Pompeo však dlhodobo razí cestu vďačnosti voči fanúšikov. Jej krédo znie jednoznačne – kým diváci preukázateľne budú chcieť náš seriál, bude v ňom. A vývoj sledovanosti je jasným dôkazom, že lekárska dráma nenudí a stala sa prirodzenou súčasťou miliónov domovov po celom svete.

Rokovania dopadli úspešne, zmluvy podpísali aj pôvodní herci a nielen oni. Pompeo sa upísala aj k účasti na 17. sezóne. Medzitým sa vymenilo vedenie televízie a to si je stále vedomé, že nemôže stratiť svoju seriálovú výkladnú skriňu. Nová riaditeľka stanice to povedala jasne. Klinika Grace musí pokračovať aj naďalej. Všetko bude závisieť od ochoty Ellen Pompeo. Karey Burke zašla tak ďaleko vo vyjadreniach, keď povedala, že televízia spraví čokoľvek, čo si Ellen Pompeo a Shonda Rhimes (autorka seriálu) povedia, len aby prišli ďalšie a ďalšie série.

Šestnásta séria bude mať premiéru vo štvrtok, 26. septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #oseriáloch