Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tretí zombie seriál ukázal konečne niečo nové! Bude najlepší zo všetkých?

To, že svet The Walking Dead sa bude výrazne rozširovať, nie je žiadnou novinkou. Televízia AMC sa nemieni vzdať svojej najvýnosnejšej značky, aj napriek tomu, že sledovanosť klesá.

16.08.2019 07:00
walking dead, zombie, zombík, zombíci, the... Foto:
Boj so živými mŕtvymi sa nekončí. Tretí seriál predstaví úplne nový pohľad na zombie apokalypsu.
debata

Začiatkom októbra tohto roka stanica predstaví jubilejnú 10. sériu pôvodného The Walking Dead. V septembri vyvrcholí piata séria prvého spin-off seriálu Fear the Walking Dead, ktorý má potvrdenú aj šiestu sériu pre rok 2020. Ohlásená je aj filmová trilógia s Rickom Grimesom (Andrew Lincoln), v ktorej by sa mal uzavrieť príbeh kedysi hlavnej postavy z prvého seriálu. A to nebude všetko!

Počas budúcoročnej jari bude mať premiéru druhá seriálový odnož z univerza The Walking Dead. Tretí zombie seriál predstaví úplne nový pohľad na zničený svet.

A treba dodať, že konečne sa tvorcovia pustia do niečoho originálneho. Preukázateľný pokles záujmu zo strany divákov o prvé dva seriály sú jasným dôkazom, že publikum sa postupne nasýtilo pohľadu na neustály bezútešný boj s chodiacimi mŕtvolami a novými živými nepriateľmi. Pôvodný seriál je navyše čiastočne viazaný na komiksovú predlohu a teda aj kreatívnou voľnosťou celého deja.

Fear the Walking Dead je na tom o poznanie lepšie a napríklad aktuálne vysielaná piata séria znova predstavila pomerne ambiciózny príbeh. Avšak pointa pri oboch seriáloch zostáva rovnaká, šablóna nepustí. Príbehy sú stále o skupine ľudí, tí sa všemožne snažia nájsť si bezpečné útočisko pred živými, ale aj mŕtvymi.

Avizovanú seriálový prírastok, aby mal šancu uspieť sa preto musel zamerať na niečo nové, doteraz nevidené. Špekulovalo sa o možnom pohľade na zombie apokalypsu mimo USA, tieto zvesti sa nakoniec nepotvrdili. Zaujímavou novinkou bude pohľad na hlavné postavy, ktoré budú predstavovať prvú generáciu detí, ktoré sa narodili po zombie apokalypse a nevedia, ako svet vyzeral predtým. Najmladšia generácia je „zvyknutá“ na život plný strachu a obmedzení.

Televízia AMC medzičasom zverejnila aj prvý teaser trailer, ktorý poodhalil pointu najnovšieho zombie počinu a treba dodať, že do tohto sveta sa zrejme konečne vkráda originalita. Diváci by mali vidieť len samé novinky, ktoré sa do predchádzajúcich dvoch seriálov nedostali. Tretí seriál, ktorý ešte nemá oficiálny názov bude mať premiéru na jar 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walking Dead #Živí mŕtvi #AMC #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch