Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Absolútna potupa pre tento seriál! Neuchytil sa ani na Netflixe

Nelichotivý záver má za sebou seriál Designated Survivor s Kieferom Sutherlandom. Politická dráma od svojho začiatku nemala na ružiach ustlané. Vyzerá to tak, že tento seriál prišiel do vysielania v nevhodnú dobu a nedozrel čas, aby si zabezpečil dlhodobé prežitie.

13.08.2019 07:00
designated survivor, kiefer sutherland, Foto:
Seriál Designated Survivor sa neuchytil ani na Netflixe. Ten ho zrušil len po jednej sérii.
debata (1)

Netflix, ktorý seriál prebral po televízií ABC, ho zrušil po odvysielaní tretej sérii. Udržal sa pri živote len o jednu sezónu naviac. Designated Survivor mal byť sondou do zákulisia tej najvyššej svetovej politiky a ukázať divákom rušný život v Bielom dome.

Kontroverzná zápletka s najväčším teroristickým útokom v histórii USA, keď jednou ranou bola zabitá vláda aj s prezidentom bola od začiatku zaujímavá. Avšak televízia ABC celú tému nezvládla a kardinálne zlyhala. ABC ako štandardná televízia je viazaná prísnejšími obmedzeniami pri tvorbe seriálu, na rozdiel od nových streamovacích televízií.

V zákulisí to vrelo od samého začiatku, showrunneri sa striedali ako bežiacom páse, pričom každý menil smerovanie seriálu podľa svojej vízie a vo výsledku obe série vyzerali strašne. V drvivej väčšine nulová akcia, banálne jednorázové zápletky, pri akomkoľvek náznaku kontroverznejšieho obsahu boli linky zabité včas, aby „nebol problém“.

Sledovanosť prudko klesala a nebolo prekvapením, keď ABC dala po dvoch rokoch od seriálu ruky preč. Dokonca uvažovala, že seriálu dopraje tretiu sériu, avšak poslednou kvapkou bol odchod štvrtého tvorcu. Televízia stratila garanciu dodania včas nových epizód a celý projekt stopla. Po mesiacoch neoficiálnych dohadov sa ozval Netflix a na jeseň 2018 oznámil, že celý seriál prejde pod jeho krídla.

Zostávajúci fanúšikovia sa potešili. Verili, že tentokrát dostane Designated Survivor presne to, čo potreboval od začiatku. Slobodu pri tvorbe. Začiatkom tohtoročného leta prišla desaťdielna tretia séria a zo seriálu sa stalo najväčšie prekvapenie celej televíznej sezóny. Noví tvorcovia sa naozaj predviedli.

Seriál predviedol neľútostnú prezidentskú kampaň a následné voľby, zápletky nenudili, mali pointu, prišli aj nové postavy, ktoré neraz pobavili. Tretia séria bola prudko návyková a jednoducho povedaná skvelá. Netflix opäť raz ukázal, že vie ako sa robia seriály.

O to smutnejšia prišla koncom júla, keď streamovací gigant oznámil, že štvrtá séria nebude. Išlo o pomerne veľké prekvapenie, keďže ohlasy na novú sériu boli pozitívne. Zrejme sledovanosť nenaplnila očakávania a Designated Survivor končí po druhýkrát.

Jediným pozitívom na celej situácii je fakt, že tretia séria v mnohých smeroch poslúžila ako záver. Aj keď bolo očividné, že tvorcovia si pripravili pevnú pôdu pre možné pokračovanie. Rozuzlenie trojky dalo bodku aspoň za hlavnou pointou seriálu a Kiefer Sutherland alias Tom Kirkman nakoniec získal dôveru verejnosti a stal sa právoplatne zvoleným prezidentom USA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Kiefer Sutherland #Designated Survivor #oseriáloch