Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smiech cez slzy. Ruská upútavka seriálového Černobyľu 'baví' svet

Keď Rusko oznámilo, že pripraví vlastný pohľad na černobyľskú katastrofu, mnohí neverili, že tento sľub sa stane realitou. Žiaľ, stal sa.

29.07.2019 07:00
seriál černobyľ, černobyľ, Foto:
Seriál z dielne HBO zožal celosvetové chvály, ruská verzia "zaujala" absurdným dejom.
debata (324)

Nanešťastie svetlo sveta uzrel seriál, ktorý je ovplyvnený konšpiráciami, absurdnými teóriami a s realitou zrejme nemá nič spoločné. Tragédia, ktorá zmenila dejiny ľudstva mala, podľa Ruska, úplne iné pozadie, ako ho vykreslila história a nedávny megahit z dielne HBO.

Päťdielna miniséria od stanice, ktorá priniesla kopec seriálov hitov, nielen Hru o tróny, zožala v máji s historickou drámou obrovský úspech a Černobyľ sa stal jedným z najlepšie hodnotených seriálov sveta. V poslednom čase sa kompetentní v Rusku začali viac montovať do televízneho sveta. Okrem vlastného Černobyľu sa ozývali hlasy o prerobení poslednej série Hry o tróny. Ruskí komunisti dokonca chceli byť aktívnou súčasťou prípravy novej verzie.

Prečítajte si recenziu seriálového Černobyľu z dielne HBO v článku: Seriálový Černobyľ: Dokonalé, desivé, nervy drásajúce (ne)hľadanie prav­dy

Ruská verzia Černobyľu je založená na konšpirácii, že za výbuchom stojí agent CIA, ktorý sa infiltroval do elektrárne. „Dobrí“ agenti KGB sa všemožne snažili tragédii zabrániť, avšak nepodarilo sa im to. Najnovší ruský prírastok sa má vysielať na miestnej najsledovanejšej televízií a dostal dotáciu na výrobu vo výške takmer 500-tisíc dolárov, čo malo zaručiť kvalitu.

Nedávno zverejnený trailer však spôsobil skôr pobavenie a znechutenie zároveň. Takmer z trojminútovej ukážky sa nedá zistiť, čo je vlastne pointa celého diela. Výbuch sa ani neukáže, s výnimkou pár záberov na evakuáciu priestor vypĺňa trojica postáv a neznalý divák by si upútavku pomýlil s nejakou lacnou rodinnou drámou o únose dieťaťa.

Trailer k minisérii Chernobyl z dielne HBO.

© Autorské práva vyhradené

324 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Černobyľ #HBO #konšpirácie #oseriáloch