Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec Hry o tróny rozzúril fanúšikov. Tí si spravili vlastný a je omnoho lepší!

Očakávanie záverečnej série Hry o tróny boli obrovské. Po dvojročnom čakaní fanúšikovia dúfali, že sa dočkajú bombastickej bodky. Tá ich skôr nahnevala. Šestica posledných epizód, podľa mnohých, ani zďaleka nesplnila to, čo sa očakávalo. A tak situáciu vzali do vlastných rúk.

04.08.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, nočný kráľ, Foto:
V rámci nového konca by Nočný kráľ zostal najväčším postrachom až do posledných okamihov.
debata (1)

Tam, kde televízni tvorcovia zlyhali, prišla kreativita fanúšikov. Tá sa ukázala, že bola omnoho originálnejšia. Záver seriálu prekvapil priamočiarosťou deja. Hra o tróny bola povestná prepletenosťou a prepracovanosťou deja. Koniec bol opakom. Tvorcovia si zrejme povedali, že nastal čas ukončiť chodenie okolo horúcej kaše a vytvorili sériu s jediným cieľom, doviesť príbeh ku koncu, aj cez nelogické rozuzlenia. Skalní fanúšikovia im neskočili na túto návnadu.

Príbeh so šialenou Daenerys, ktorá vypálila Kráľovo prístavisko, zabila svojich nepriateľov, milióny nevinných, aby ju nakoniec prebodol Jon Sneh nebol ten záver, aký chceli diváci. Situáciu vyhrotila aj miliónová petícia požadujúca opätovné nakrútenie ôsmej série.

Prvá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herec Kit Harrington ako Jon Sneh na novej...

Scenárista Daniel Whidden sa na sociálnych sieťach podelil s nápadom, ako by mohla záverečná séria vyzerať v kľúčových okamihoch a nešlo len o úplne poslednú časť. Státisíce užívateľov „lajklo“ jeho nápad a video sa stalo senzáciou. Zmeny by sa dotkli aj tretej epizódy, v ktorej sa stretli armády živých a mŕtvych. V nej by sa menil len záver. V realite Nočný kráľ padol rukou Arye, táto fan fiction by nechala Nočného kráľa vyhrať a Zimohrad by musel ustúpiť postupu mŕtvej ľadovej armáde, tá by tiahla priamo na juh, do Kráľovo prístaviska.

Druhá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Druhá epizóda bola mimoriadne ťažká pre...

Ešte predtým by víťazstvo Nočného kráľa podčiarkol súboj jeho a Jona, ten by zistil, že ľadového nepriateľa nedokáže zabiť dračí oheň, ani dýka z dračieho skla.

Scenárista však prekopal úplne posledné dve epizódy. Žiadne vypálenie Kráľovho prístaviska, žiadna šialená Daenerys! Rozhodujúca bitka by sa odohrala na juhu, kde by už bola „pripravená“ Cersei, prišla by aj armáda zo Severu a obrovská armáda mŕtvych.

Tretia epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Nočný kráľ prišiel efektne, skrytý v snehovej...

Nechýbal by ikonický boj drakov, ešte lepší a prepracovanejší ako v tretej epizóde. Draky by dostali omnoho väčší priestor. Cersei by nakrátko povolila dočasný mier, kým by sa podarilo poraziť Nočného kráľa. Tento moment by užila plnými dúškami. Usporiadala by veľkú ceremóniu, keď ponížená Daenerys by musela pre ňu pokľaknúť.

Štvrtá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Posledná vojna o Západozem sa odohrá medzi...

Lenže poučení z toho, že sa nedá zabiť, by Dany letela na Sever s Drogonom zničiť magický strom, ktorý živí mágiu v Západozemi. Musela by spraviť ťažké rozhodnutie a spáliť ho na popol, aj za cenu, že stratí Jona. Toho práve mágia drží pri živote, keď ho oživila Mellisandra. Na severe by odohrávala hra na mačku a myš, keďže Nočný kráľ so svojim drakom by boli Daenerys v pätách. Kým by Drogon spálil strom, došlo by k veľkému súboju a Dany by zázrakom prežila ten najhorší oheň, aký nezažila.

Piata epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Len málokto by čakal, že z Daenerys sa stane...

Iná cesta k víťazstvu by neexistovala. Kým by na juhu bojovali obrovské armády o prežitie, Jon by padol mŕtvy k zemi a s ním aj Nočný kráľ a postupne aj ľadoví mŕtvi. Tá pravá Hra o tróny by sa začala po návrate Daenerys, zničená matka drakov by sa dozvedela, že čaká Jonovo dieťa a tým pádom by mala nárok na Železný ako prvá. Cersei by nečakalo žiadne „osvietenie“ ako v realite. Mala pripravený plán ako zabiť tehotnú sokyňu. Všetko by zastavil Jaime, ktorý by precitol a odmietol ďalšie nezmyselné vraždenie, najmä, keď videl Nočného kráľa s armádou.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

Cersei by chladnokrvne zabil a ukončil by celé trápenie. Tehotná Daenerys by sa ujala vlády. Dej by sa posunul o päť rokov a diváci by videli Jonov hrob a jeho syna s matkou, ako mu rozpráva o hrdinských činoch a všetkým by bolo jasné, že práve na malom chlapcovi teraz stojí celý mier v Západozemi.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch