Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rozuzlenie Hry o tróny rozdelilo svet. Priamočiary dej vyvolal nenávisť

Nie každý seriál má to šťastie a vopred vie, kedy ho čaká koniec. Hra o tróny ho mala a tvorcovia od konca šiestej série vedeli, kedy príde posledná časť. Boli to práve oni, kto povedal HBO, že najsledovanejší seriál sveta sa dočká 8 sezón. Všetci čakali, že posledná epizóda predvedie to najlepšie, drvivú väčšinu fanúšikov však sklamala.

21.07.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, Foto:
Daenerys vyhrala boj o Západozem. Svoju vládu postavila na smrti a krviprelievaní a nemala dosť.
debata (1)

Hra o tróny bola povestná poriadne prešpekulovaným a prepleteným dejom, ktorý len veľmi pozvoľna dával divákom odpovede a tí tento formát rozprávania deja milovali. Posledná séria len s ôsmimi časťami prešla z dejových vývrtiek do absolútne priamočiareho rozuzlenia. A to bolo len málokomu pochuti. Tvorcovia si vytvorili minimálny priestor pre zápletky, v podstate nebolo už čo zamotávať, len rozmotávať.

Po vypálení Kráľovho prístaviska sa Daenerys korunovala na novú vládkyňu Siedmich kráľovstiev. Svoj vládu si postavila na ruinách a popole mŕtvych. Tyrionovi, Jonovi a celému Severu bolo jasné, že stáli na zlej strane. Dračia kráľovná, už plne šialená, nemala v úmysle ukončiť vojnu, práve naopak. Tyrion skončil ako jej radca a bol zajatý. Musel presvedčiť Jona, aby vykonal tragický záverečný čin. Všetkým bolo jasné, že Dany musí zomrieť.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

Daenerys získala Železný trón a snažila sa presvedčiť Jona, aby stál po jej boku. Ten jej vrazil dýku do srdca a ukončil tak celú hru o tróny. Drogon zničil Železný trón ako symbol tyranie, vojen a zbytočných krviprelievaní, vzal mŕtve telo „svojej matky“ a odletel na neznáme miesto.

V Západozemi sa začala nová epocha. Najmocnejšie rody si zvolili a naďalej budú voliť svojho panovníka. Na nový trón zasadol Bran „Zlomený“ Stark. Tyrion, Sam, Brienne, Bronn sa stali jeho poradcami. Sansa vybojovala nezávislosť Severu a stala sa jeho kráľovnou. Arya opustila Západozeme a vydala sa preskúmať miesta, ktoré nie sú na mapách. Pre Jona vybojovali zdanlivý trest. Vrátil sa k nočnej hliadke k Stene. Nemohol mať majetok, manželku, deti. Vrátil sa však na miesta, kde bol vždy šťastný.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch