Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Predposledná Hra o tróny predviedla ohnivé peklo a bezútešné konce

Piata epizóda spolu s treťou boli v znamení spektakulárnych bitiek. Kým trojka predviedla ľadovú vojnu, päťka - pre zmenu - ohnivú. A bolo sa na čo pozerať!

14.07.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, kráľovo prístavisko, Foto:
Predposledná epizóda bola v znamení ohňa, dračia kráľovná vypálila Kráľovo prístavisko.
debata

Prvé zábery patrili na zrútenú Daenerys, ktorej mentálna sviežosť bola minulosťou. Zabitie draka, Missandei, presvedčenie o zrade Jona Sneha, prevalenie jeho pôvodu, zrada Varysa. Z mierumilovnej a osvietenej kráľovnej sa postupne stávala šialená kráľovná. Túžila len po jednom. Po pomste, hoci na tom nie je nič čudné, predsalen ide o Hru o tróny. Nechcela byť už v područí svojich poradcov, ktorí kuli zradu voči nej. Varysa popravila. Tyrion dostal poslednú šancu. Tú však nevyužil.

Tesne pred poslednou vojnou o Kráľovo prístavisko, tajne prepustil zajatého Jaimeho a zinscenoval plán, na jeho útek so Cersei. Stále však apeloval ešte svoju kráľovnú, aby neničila mesto a nezabila milión ľudí. Ak zaznejú zvony, mala by odvolať útok. Práve The Bells (Zvony) bol názov piatej epizódy.

Sebavedomá Cersei verila, že jej úhlavná a nenávidená nepriateľka mesto nedobyje, ani s drakom. Lenže hnevom hnaná Daenerys už len s drakom Drogonom najprv zničila flotila s dračími kušami, hradby s kušami, jej vojská bleskovo prerazili prvotnú obranu jej zdanlivo neporaziteľnej zlatej armády. Cersei pomaly mizol úsmev z tváre. Kráľovo prístavisko sa rýchlo vzdalo a zazneli zvony, lenže Daenerys po chvíľkovom zaváhaní sa rozhodla spraviť to, čo jej nikto neradil. Rozpútala peklo.

Piata epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Len málokto by čakal, že z Daenerys sa stane...

Medzitým Jon bojujúc v uliciach horiaceho mesta si uvedomil chybu, ktorú spravil. Nakoniec bol na strane zla. Arya dostala druhú šancu od Clegana na život. Ten sa vysporiadal s nenávideným bratom a obaja skončili v plameňoch. Plán Tyriona zachrániť svojich súrodencov nakoniec nevyšiel. Jaime najprv zabil Eurona, nestihol so Cersei utiecť a oboch zasypali ruiny mesta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch