Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Výsmech! Hra o tróny ide bojovať o prestížnu cenu s najhoršou epizódou vôbec

Seriál o boji o Železný trón sa síce skončil pred vyše mesiacom a v mnohom rozhneval skalnú základňu fanúšikov. Hra o tróny ide do boja ešte raz. Tentokrát sa bude uchádzať o priazeň odbornej verejnosti. Udeľovanie Emmy 2019 sa blíži a tvorcovia veria, že ich dielo nabité dokonalými špeciálnymi efektami zožne úspechy.

25.06.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, drogon, Foto:
Sledovanosť poslednej časti "rozpálila" divákov. Dosiahla rekordné publikum, avšak prepadla v hodnotení.
debata (2)

Posledná séria sa stala skôr terčom kritiky zo strany fanúšikom a s pribúdajúcimi epizódami klesala ich kvalita, čo potvrdili internetové portály zaoberajúce sa hodnotením filmov a seriálov. Celkovo ôsma séria dosiahla len 67% obľubu. Čo je obrovský prepad, keďže predchádzajúce sezóny atakovali 100% hranicu. Ešte horšie dopadla úplne posledná epizóda seriálu s názvom The Iron Throne. „Získala“ len 48%.

Hra o tróny nikdy nemala problém so zbieraním rôznych prestížnych ocenení a len výnimočne dala príležitosť zažiariť konkurencii. Tento rok môže prísť nečakaná a asi aj nechcená zmena. HBO, samozrejme, vyrukuje s poslednou šesticou epizódou aj v boji o zrejme najprestížnejšie ocenenie, ktoré môže seriál získať – sošku Emmy.

Do boja v kategórii najlepší scenár pôjde práve s poslednou epizódou, ktorá pohorela na celej čiare. Túto časť si vzalo pod patronát duo showrunnerov Weiss a Benioff a fanúšikovia len neveriacky krútia hlavou, že majú toľké sebavedomie uchádzať sa o priazeň s preukázateľne nevydarenou epizódou. Bol by len ozaj len zázrak, keby v tejto kategórii zabodovali.

Hra o tróny má však iné želiezka v ohni. Očakáva si nemilosrdný boj v kategórii o najlepšiu réziu. Hoci aj do tejto kategórie sa nanominovali showrunneri s poslednou epizódou. Predpokladá sa, že by ju mohol vyhral Miguel Sapochnik, ktorý predviedol skvelé divadlo v tretej a piatej epizóde, teda v tých najväčších, keď sa bojovalo s Nočným kráľom alebo Daenerys vypálila celé Kráľovo prístavisko.

Tuhý boj nastane aj v hereckých kategóriach. V hlavných kategóriach, samozrejme, nechýba Kit Harington a Emilia Clarke. V kategóriach s vedľajšími úlohami sú takmer všetky postavy z ôsmej série. Mená víťazov sa všetci dozvedia 16. júla.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch