Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Černobyľ s poslednou epizódou zničil konkurenciu a prekopal históriu

Pred týždňom HBO odvysielalo poslednú epizódu svojho najväčšieho hitu posledných rokov. Černobyľ ukázal súdny proces s vinníkmi tragédie a bolo to peklo.

12.06.2019 07:00
seriál černobyľ, černobyľ, Foto:
Mrazivý vizuál. Černobyľ púta pozornosť desivými pohľadmi na výbuch jadrového reaktora. Divák sa "dostane" na miesta, ktoré nikdy neuvidí.
debata (3)

Piata epizóda s názvom Vichnaya Pamyat bola zároveň najdlhšou. Trvala 72 minút a počas nich diváci videli, v skrátenej verzii, vysporiadanie sa s trojicou obvinených. Zároveň prostredníctvom postavy Legasova sa mohli detailne poučiť a pochopiť princíp fungovanie a zlyhania jadrového reaktora. Černobyľ aj pred koncom pokračoval v edukatívnej misii a publikum sa dozvedeli tonu nových informácií, o ktorých ani možno ani netušili ako fungujú.

Mimoriadne silná epizóda lomcovala emóciami, najmä pri rekonštrukcii celej tragédie, keď sa ukázalo zas a znova ľudské zlyhanie a odporný charakter Anatoly Dyatlova, ktorý do poslednej chvíle neváhal klamať a obhajovať sa. Záverečný prológ o reálnych osudoch reálnych ľudí patril medzi top momenty celého seriálu, keď si každý jeden mohol uvedomiť rozsah tragédie, ktorá bola spôsobená ľudskou hlúposťou, chamtivosťou, neprofesionalitou a absolútnou nevzdelanosťou.

Hodnotenie seriálu na imdb.com prekonalo všetky rekordy. Aktuálne je na hodnote 9.6, čím sa zaradil medzi najlepšie seriály sveta. Posledná epizóda však prepísala všetky rekordy. Má neuveriteľné skóre 9.9. To sa podarilo len štyrom epizódam Hry o tróny.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Černobyľ #HBO #oseriáloch